Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZVIJEZDI

Mladi glazbenici 270 godina staru vilu "pretvaraju" u kulturni centar

kajda
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
05.03.2010.
u 14:48

U Vili Hauptfeld djelovala je prva hrvatska tiskara s vodenim žigovima, a sada bi trebala vratiti dio značaja i biti dom mladim karlovačkim kulturnjacima.

Karlovačka udruga mladih Kajda u nizu je onih koji najavljuju brojne aktivnosti vezane uz oživljavanje grada. Ipak, jedan od njihovih projekata izaziva posebnu pozornost. Riječ je o uređenju 270 godina stare Vile Hauptfeld u staroj karlovačkoj jezgri.

 – I sama obitelj Hauptfeld s oduševljenjem je prihvatila projekt po kojem bi u prizemlju toga objekta bio otvoren kulturni centar za mlade. Ta kuća ima lijepu i bogatu povijest, tu je bila smještena prva hrvatska tiskara s vodenim žigovima, a vjerujem kako će i naši projekti pridonijeti da opet postane važan dio karlovačkog života – priča dopredsjednik Kajde Vedran Bojmić.

 Ta udruga okuplja uglavnom mlade karlovačke glazbenike, ali vrata su otvorena svima.

 – Članovi imaju od 14 do 60 godina, a jedino je bitno da su voljni potruditi se za naš grad. Želimo vratiti život na karlovačke ulice, jer ovaj grad u povijesti je uvijek bio preteča mnogih stvari. Od prve glazbene škole i pjevačkog društva do prve kinodvorane. Urbanost Karlovca i velik broj kvalitetnih mladih ljudi nisu upitni. Samo trebamo “izaći na ulicu” i pokazati se drugima – kaže Vedran Bojmić.

 Tako već ovog proljeća i ljeta Udruga Kajda planira i razna događanja na otvorenom, što u vlastitoj režiji, što u suradnji s drugim udrugama i pojedincima. Bit će tu izložbi, promenadnih koncerata klasične glazbe i još mnogo toga.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije