Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog neregularnosti

Mladež HDZ-a Imotski traži poništenje Izborne skupštine

Mladež HDZ-a
Goran Stanzl/Pixsell
22.02.2012.
u 15:36

Čelnik Mladeži HDZ-a Josip Bušić tvrdi kako ih samo zanima da se novi predsjednik stranke izabere demokratskim putem.

Uoči unutarstranačkih izbora uzavrelo je i među imotskim HDZ-ovcima. Predsjedništvo Mladeži HDZ-a Imotski zbog neregularnosti traži poništenje Izborne skupštine za Temeljni ogranak Grada Imotski održane u nedjelju, 19. veljače.

- Poslali smo prigovor glavnom tajniku HDZ-a Branku Bačiću, povjereniku HDZ-a za Splitsko-dalmatinsku županiju Anti Sanaderu i predsjedniku imotskog HDZ-a Anti Đuzelu zahtijevajući poništenje te sporne skupštine. Molimo viša tijela stranke da reagiraju i apeliramo da se provedu demokratski izbori, kazao nam je Josip Bušić, čelnik GO Mladeži HDZ-a Imotski i potpredsjednik GO HDZ-a Imotski.

Bušić ističe kako je GO HDZ Imotski donio odluku da se Izborna skupština za Temeljni ogranak održi 26. veljače, no ona je nelagalno sazvana 19. veljače.

Druga greška je što stotinjak članova Temeljnog ogranka uopće nije dobilo poziv za Skupštinu. Treća nelegalnost, po tvrdnjama čelnika imotske Mladeži HDZ-a je što su na Izbornoj skupštini glasovali članovi HDZ-a koji nemaju prebivalište u Imotskom nego u okolnim mjestima.

Josip Bušić naglašava kako se u godinu i pol dana odkad je šef imotskog HDZ-a Ante Đuzel, ujedno i gradonačelnik Imotskog, Predsjedništvo imotskog HDZ-a nije nijednom sastalo, a vrlo rijetko održavane su i sjednice Gradskog odbora.

Bušić spominje i "udar" na aktualno vodstvo Mladeži HDZ-a Imotski u studenom prošle godine. Ante Đuzel sazvao je Izbornu skupštinu Mladeži premda za to nije bio ispunjen nijedan od tri uvjeta iz Statuta HDZ-a. Ni Bušić nije dobio poziv za tu Skupštinu, ni 16 od 20 članova GO Mladeži HDZ-a, a ni 4 člana ŽO iz imotske organizacije. Nakon njegovih upozorenja da je Skupština nelegalna, viša tijela stranke poništila su je.

Iz Mladeži HDZ-a Imotski prigovaraju kako im na uvid nije dat popis ukupnog članstva HDZ-a što je apsolutno nedemokratski.

Trvenja u imotskom HDZ-u očito su vezana uz izbor novog čelnika stranke. Naveliko se priča kako Mladež za razliku od gradonačelnika Ante Đuzela ne podržava Jadranku Kosor, već su navodno "bliži" dr. Milanu Kujundžiću koji je podrijetlom iz Imotskog.

- Ne zanima nas ime ni prezime osobe koja će voditi stranku nego samo to da se izbori provedu demokratski i da čelnik HDZ-a bude izabran demokratskim putem, tvrdi Josip Bušić.

Komentara 13

LI
liliana1007
16:16 22.02.2012.

obzirom da su se mediji u punoj spremi upleli u izbore u hdz-u narušavaju sve demokratsko puštajući raznorazne priče, kandidate,probne balone i spinove

GO
gogica70
16:45 22.02.2012.

HDZ danas treba demokratizirati stranku. Dužni su organizirati čestite izbore, otvoriti vrata stranke za sve, javno sučeliti stajališta svih kandidata i reći neka najbolji pobijedi. Međutim, kandidatima se ne dopušta nastupati u stranačkim prostorijama, što je nevjerojatno. Nevjerojatan je i i medijski linč kandidata. A posebno je sramotno što se sve događa po ograncima!!!! Izborna kuhinja Vladimira Šeksa, topliko pozata svim dosadašnjim predsjednicima HDZ-a, opet je aktivna.

FO
forumer
16:05 22.02.2012.

i sada će mi netko reći da jaca i kompanija se zalažu za demokraciju? ovo je žalosno da se događa u jednoj ovakvoj velikoj stranci kao što je hdz.umjesto da izbori prođu u demokratskom okružju oni svakim novim danom rade neke afere u kojima imaju prste jacini igrači.demokratske promjene nikada se nisu mogle spriječiti pa neće niti sada bez obzira koliko to ne odgovaralo jaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije