Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnič​ki impuls

Ministar Maras u Vukovaru najavio projekt vrijedan 379 milijuna kuna

Radni ručak ministra Marasa sa poduzetnicima (1)
Igor Kralj/PIXSELL
21.03.2012.
u 15:22

– Riječ je o projektu vrijednom 370 milijuna kuna, čiji će se rezultati pokazati kroz godinu dana – kazao je Maras

Ministar obrta i poduzetništva u Vladi RH Gordan Maras najavio je za svojeg današnjeg posjeta Vukovaru da će na današnjoj sjednici Vlade biti predstavljen program poticaja u poduzetništvu pod nazivom Poduzetnički impuls.

– Riječ je o projektu vrijednom 370 milijuna kuna, a čiji će se rezultati pokazati u godinu dana. Dio poticaja bit će iskorišten za zapošljavanje i investicije. Očekujemo da će se sav novac vratiti u iduće tri godine – rekao je Maras.

Najavio je i da država više neće financirati zone gdje se ništa ne radi, odnosno da će se poticati one zone gdje se investicije mogu vratiti. Koncept 400 zona u Hrvatskoj nije uspio, ali zato koncept 150 do 200 zona s dobrom infrastrukturom može uspjeti – istaknuo je Maras, koji se za posjeta sastao i sa 40-ak gospodarstvenika iz Vukovarsko-srijemske županije koji su ga upozorili na probleme nelikvidnosti, neplaćanja i poreznih opterećenja.

Najavio je daljnje aktivnosti u rješavanju problema redovitog plaćanja jer, kako je rekao, poduzetnici moraju znati da će im odrađeni posao biti i plaćen te kako je to jedini način u njihovu daljnjem razvoju. Na upit novinara o slučaju iz Ivankova gdje je skupina radnika prijavila poslodavca zbog neplaćanja doprinosa i poreza, Maras je rekao da se takvi slučajevi ne bi smjeli više ponavljati.

– To se nije dogodilo odjednom tako da mi nije jasno zašto porezna uprava nije na vrijeme reagirala nego su to morali radnici. Očekujem od Porezne uprave da bude efikasnija, da kontrolira situaciju i reagira uvijek gdje uoči nekakve nepravilnosti – rekao je Maras ponavljajući tvrdnje Vlade da će ove godine kroz razne projekte biti investirano 2,4 milijarde eura. Već idućih mjeseci trebali bi biti objavljeni prvi natječaji za građevinske tvrtke koji bi trebali potvrditi ovu najavu.

Komentara 2

ZO
zook
09:23 22.03.2012.

nekužim ništa, pa sr hrvatska ekonomij i industrija i poduzetništvo s bili 3 puta jači od ovog, kakve sad zone i stotine miliona kuna, bemti , 400 ne 150- 200 ide. ma daj pa di ti je pamet, neradi se tako ekonomija , jesi ti izgradio išta u životu ? jednu kuču si gradio ili jednu do dvije ? nemate pojima

MO
molerxxx
10:25 22.03.2012.

sramota gradonačelnik sabo gaje odveo u tvornicu pvc stolarije res imobiles u kojoj radnici još nisu primili plaću za 11 mjesec,a o tome su radnici morali šutjeti pred novinarima,kako bi banda izjavila da je to uspješna sredina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije