Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepreciznost

Miletić: Neistinitost podataka gradu Puli nanosi veliku štetu

Pula, Arena
Duško Marušić
08.04.2010.
u 16:37

Pula je, prema časopisu Zaštita, u samom vrhu po broju kaznenih djela u Hrvatskoj, no gradonačelnik B. Miletić ima sasvim druge podatke.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić demantirao je zaključke istraživanja časopisa Zaštita, prema kojima je Pula u samom vrhu po broju kaznenih djela te jedan od najnesigurnijih hrvatskih gradova.

– Uoči turističke sezone prozvani smo kao nesiguran grad nakon istraživanja, čiju su neistinitost prouzročile grube statističke pogreške te pogrešna metodologija izrade i time nam je nanesena velika šteta – rekao je gradonačelnik Miletić. Grad Pula je od Ministarstva unutarnjih poslova dobio podatke iz kojih slijedi da se policijska statistika bitno razlikuje od one kojima barata Zaštita. Prema MUP-u, prošle je godine na području Pule bilo 18 razbojstava, a Zaštita navodi - 460.

Nadalje, od 1996. godine u Puli je u prometu poginulo 75, a ne "Zaštitinih" 95 osoba.

–  Statističke su greške očite. Metodološke su pogreške jasne ako se uzme u obzir da je analizom obuhvaćeno i cijelo područje bivše Općine Pula koja se sastojala od dva grada i pet općina. Zaključno sa 2. travnja 2010. Pula broji ukupno 67.235 stanovnika, a analiza je obuhvatila veći broj stanovništva, što je dovelo do grube greške. Analizu slobodno možemo proglasiti potpuno pogrešnom. Unatoč svemu vjerujem da je riječ o namjernoj greški – rekao je Miletić koji ipak, kazao je, neće stati samo na javnom demantiju. Od naručitelja istraživanja tražit će javnu ispriku putem svih medija koji su prenijeli istraživanje te da se Gradu Puli oduži donacijom Turističkoj zajednici.

Ključne riječi

Komentara 2

BO
boromir
10:11 09.04.2010.

Što je Miletiću - čemu takva reakcija?! Bojiš se za svoju fotelju?! Ili ti je to tvoj spin doktor Macan savjetovao?! Srami se, ne možeš nigdje ništa reći a bez da ti Macan kaže što misliš i što trebaš reći! Već mi je dosta i IDSa i Miletića i Jakovčića - što su napravili za Istru? Ništa, samo se održavaju na vlasti. Hoću da iskrene političare kojima ne trebaju ti spin doktori!

PU
pulezan23
09:01 12.04.2010.

Boro, slažem se. Puna mi je kapa više i Miletića i tog IDS-a. Što su oni napravili za Pulu? Koliko godišnje novaca ide tim IDSovim PR-ovcima? Što će im oni? Kad naprave sranje da ih vade iz njih? Kada se malo pogleda po Googleu ispada da je ista PR agencija i za IDS i za Rockwool? Da je to neka \"tajna\" veza?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije