Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavili štrajk

Metalci od Vlade traže investicije za očuvanje radnih mjesta

\'21.03.2011., Rijeka - Brodogradiliste Viktor Lenac.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL\'
Goran Kovačić/Pixsell
27.01.2012.
u 15:19

To neće biti štrajk za plaće nego za očuvanje radnih mjesta, kazao je Vedran Dragičević, predsjednik sindikata

Sindikat metalaca Hrvatske traži hitno rješavanje problema u industriji metala i statusa brodogradnje te poziva Vladu da u proračunu osigura novac za nove investicije jer bez njih škverovi ne mogu osigurati zaposlenost.

– Privatizacija stoji, brodogradilišta će polovinom godine ostati bez posla, Vladi smo dali dovoljno vremena da se upozna sa situacijom i donese odluku – upozorio je danas u Rijeci Vedran Dragičević, predsjednik sindikata, dodajući da metalci traže i 38-satni radni tjedan. Ogluši li se Vlada na njihove zahtjeve, spremni su za generalni štrajk koji je u pripremi.

– To neće biti štrajk za plaće nego za očuvanje radnih mjesta. Radnici u škverovima već su na čekanju, a prijeti i novi val jer nema ugovorenih poslova – kazao je Dragičević dodajući da metalci više nemaju što čekati. Od štrajka će odustati samo ako se u proračunu osigura novac za investicije u metalnoj, graditeljskoj i tekstilnoj industriji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije