Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna kuna

Mesna industrija Braća Pivac iz Vrgorca najbolja velika tvrtka

pivac
Nino Strmotić/Pixsell
28.06.2010.
u 13:30

Njihova dalmatinska panceta, kraški vrat i vrgorački pršut bez kosti nositelji su znaka Hrvatska kvaliteta. Vrgorački pršut nositelj je i znaka Izvorno hrvatsko.

Mesna industrija Braća Pivac iz Vrgorca dobitnik je Zlatne kune Županijske gospodarske komore u kategoriji velikih trgovačkih društava. S više od 550 zaposlenika i prihodom većim od milijardu kuna u 2009. godini, jedna je od najvećih i najrespektabilnijih obiteljskih mesnih industrija u ovom dijelu Europe.

Njihova dalmatinska panceta, kraški vrat i vrgorački pršut bez kosti nositelji su znaka Hrvatska kvaliteta. Vrgorački pršut nositelj je i znaka Izvorno hrvatsko.

Zlatnu kunu u kategoriji srednjih trgovačkih poduzeća dobila je tvrtka Apfel iz Makarske koja zapošljava 125 radnika. Splitska tvrtka Pro Integris zavrijedila je Zlatnu kunu u kategoriji malih poduzeća.  Plaketu Zlatna kuna za inovaciju dobila je splitska tvrtka Banko za brusilicu lamelni stroj s umirujućim i rotirajućim dijelovima cilindra.

Najuspješnijim dalmatinskim firmama priznanja su dodijeljena na svečanoj sjednici gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore Split.
 
Predsjednica Županijske gospodarske komore Split Jadranka Radovanić istaknula je da je nelikvidnost najveći problem dalmatinskog gospodarstva. Za izlazak iz krize i recesije najvažnije je stabilno financijsko tržište. Osnovni problem je, poručuju dalmatinski poduzetnici, neplaćanje. 

Komentara 2

PO
pojedinac
14:05 28.06.2010.

Nema bez klanja niš.

MM
Mladen Miletić
20:59 28.06.2010.

pojedinac je u pravu božija volja; nema ništa bez klanja i sranja ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije