Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljali psa

Melody bačena u smeće i ostavljena da ugine

Melody (1)
Foto: Iz albuma Udruge
1/3
21.11.2012.
u 00:28

Iz kontejnera se čulo cviljenje, a kujici su njuška i šape bile omotane ljepljivom trakom

Iako su napravili sve što su mogli, volonteri udruge Victus iz Slavonskog Broda nisu uspjeli spasiti kujicu Melody bačenu u smeće u Mikrorajonu.

– Prolazeći naseljem, jedna je djevojka čula da pas cvili, a onda je shvatila da zvuk dolazi iz kontejnera. Kad je otvorila poklopac, našla je kujicu kojoj je netko ljepljivom trakom omotao njušku i noge tako da ne može pobjeći – kaže jedna od volonterki.

U šoku

Nesretna je kujica bila u totalnom šoku, glava joj je bila krvava, a imala je i puno krpelja. Nije mogla stati na noge, bila je sva ukočena, a kad bi se ljudska sjena nadvila nad nju, samo bi jače zacviljela.

– Odveli smo je veterinaru, odmah je dobila nekoliko injekcija i sredstvo za smirenje. Ni u ambulanti nisu vidjela psa u tako teškom psihičkom stanju, uopće nije reagirala i prognoze nisu bile dobre – kaže volonterka. Ipak su se nadali, zato su joj i dali ime Melody i obećali da joj život nikad više neće biti težak. Od šoka kujica dugo nije ni oči zatvorila, a nije ni jela ni pila. Zaspala je tek kasno navečer i svi koji su se brinuli o njoj znali su da ih čeka teška noć. Smjestili su je u topli krevet, pazili na nju, no Melody jutro nije dočekala.

– Neki od stanara u obližnjim zgradama rekli su da se njezino cviljenje čulo cijele noći, no nikome nije palo na pamet provjeriti o čemu je riječ – priča slomljena volonterka dodajući da se njih sedam više ne može nositi s grozotama koje se događaju u gradu, ne mogu spasiti brojne životinje koje njihovi sugrađani zlostavljaju. I nikoga za to nije briga, nitko ništa nije ni vidio ni čuo, svi okreću glavu. Čak ni policija ni inspektori ne žele im pomoći, kažu da imaju pametnijeg posla. A što bi trebalo biti pametnije od provođenja zakona po kojem se zlostavljanje životinja kažnjava?

Traže pomoć

Iako obeshrabreni, ipak se nadaju da će se javiti netko tko prepoznaje kujicu, tko je nešto čuo i vidio. Ovo ne smije ostati nekažnjeno. Pridružili su im se i volonteri iz drugih gradova pa je priča o zlostavljanju još jednog psa vrlo brzo razdijeljena po Facebook-stranicama. Tako je na stranici S.O.S Abandoned Pets objavljena i nagrada za onog tko otkrije ime osobe koja je nesretnu kujicu, živo biće, ostavila da u teškim mukama ugiba u smeću.

Ključne riječi

Komentara 3

ZM
zmajevakchi
20:49 21.11.2012.

Svaka čast Večernjem što je ova vijest objavljena, dok su se drugi mediji oglušili na to da ovaj straviča monstruozan zločin iznesu javnosti.

AL
Alica
11:56 21.11.2012.

ne shvatam kako neko moze biti toliko surov i takvo nesto uraditi zivotinji..ja jednostavno nemam rijeci za da opisem ovaj osjecaj koji me je preplavio dok sam ovo citala...ljutnja, bijes, tuga :(:( R.I.P. malena Melody

ZS
zalosna-sova
11:23 23.11.2012.

Da mi se doćepat te spodobe na pet min.A joooj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije