Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saborski zastupnik i

Medijsko sveučilište u Koprivnici osnovano na rubu kriminala

tribina Koprivnica
Glas Podravine
26.11.2012.
u 14:30

Nikola Vuljanić, s 30-godišnjim iskustvom u visokom obrazovanju, smatra da nije ispunjen nijedan zakonski uvjet za osnivanje

– Način na koji je osnovano Medijsko sveučilište u Koprivnici na rubu je kriminala - ustvrdio je na javnoj tribini u organizaciji Hrvatskih laburista saborski zastupnik te stranke Nikola Vuljanić.

Dopusnica nije balvan

Tu prije svega ističe trgovanje sveučilišnom dopusnicom koju je medijska grupacija Europapress Holding 2005. godine ishodila pod kontroverznim okolnostima za Split, pa je potom pokušala \"utrapiti\" Varaždinu, da bi je ove godine prodala Gradu Koprivnici (75 posto) i Gradu Varaždinu (25 posto) za oko četiri milijuna kuna.

– Tako se možda radi u trgovini balvanima, ali već ne i u slastičarnici. Ne možete prodati slastičarnicu sa svojom majstorskom diplomom susjedu koji je kovinotokar - povukao je paralelu Vujanić i rekao kako nijedan od zakonskih uvjeta za osnivanje Medijskoga sveučilišta nije ispunjen.

Vuljanić nije bilo tko. Osim što je saborski zastupnik i jedan od 12 hrvatskih predstvanika u europskom parlamentu, on je 30 godina radio u visokom obrazovanju. Sudjelovao je u osnivanju Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu 1990. godine, Veleučilišta u Karlovcu 1997. godine i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu 1997. godine, pa dobro zna o čemu govori.

Profesori i dalje šute

Tako je kazao da nitko normalan ne misli da Koprivnici nije potrebna visokoobrazovna ustanova, ali do nje se ne dolazi tako kako je osnovano Medijsko sveučilište. I on i novinar Novosti Igor Lasić, također gost na tribini, složili su se da Koprivnici, pa i Hrvatskoj, nije potreban novi medijski kadar.

Lasić je podsjetio kako je samo ove godine čak 300 novinara ostalo bez posla, a također je iznio tragikomičan podatak da je od Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje dobio informaciju da je stalnim zaposlenjem na Medijskom sveučilištu pokrivena satnica za 3,785 profesora, iako bi ih ta institucija po zakonu morala u ovome trenutku imati najmanje devet.

Tribinu o gorućoj koprivničkoj temi su posjetili i djelatnici Medijskog sveučilišta - među kojima je bio i Mario Tomiša, direktor tvrtke Media uni d.o.o., na koju je EPH prebacio dopusnicu, pa je prodao - ali su sve optužbe o nezakonitostima odslušali a da nisu kazali ni riječi, čime su nastavili svoj potpuno ignorantski odnos prema javnosti, kakav prakticiraju od prvoga dana.

Komentara 10

BO
boraczapravdu
20:50 26.11.2012.

koprivnički laburist tetec je probal već na sve načine doći na vlast, sjetite se prije nekoliko godina liste sindikalista i obrtnika, interesna grupacija s jasnim motivima, građevinski lobi. dobli su jedva glasove svoje rodbine. A i ti samo prozvani sindikalisti se imaju i čim pohvaliti u svojim matičnim poduzećima. Nisu 10 godina znali ispregovarat 100 kuna plaće, dozvolili su ukidanje minulog rada. S tim da su mirno gledali kako ovi rasturaju poduzeća, e sad dal su nesposobni jer nisu to skužili ili su bili podmićeni, ili su bili ucjenjeni. Kaj got da je bilo mogli su svojim postupcima uništiti cijeli kraj, pa i samu podravku. I onda bi oni vodili grad, začas bi svi mogli povaditi vize za kanadu

ZA
zanovijetalo
16:38 27.11.2012.

Doktore za laburiste od kud znas da prijava nije podnesena?

DZ
Doktor za populiste
19:14 26.11.2012.

Stvarna istina o Medijskom sveučilištu bit će rečeno na sutrašnjoj tribini Agore 21 – Medijsko sveučilište – iz prve ruke. O projektu Medijskog sveučilišta javnosti će govoriti gradonačelnica Vesna Želježanjak, predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek, privremeni rektor Marin Milković i jedan od predavača Mario Tomiša. Ova će tribina biti održana sutra (u utorak 27.11.) od 18 sati u Galeriji Koprivnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije