Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlast

Mario Moharić: 
Sve su to političke igre vijećnika hadezeovaca

'17.11.2010., Cakovec-  Mario Moharic, nacelnik opcine Gorican i SDP-ov saborski kandidat (lijevo) s SDP-ovom zastupnicom Nadicom Jelas (denso). Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
06.01.2012.
u 13:48

Mohariću prije suđenja treba skinuti saborski imunitet, a sam je u stranci, koja zna za prijavu već dvije godine, prošlog tjedna to i zatražio

Na Općinskom sudu u Čakovcu za 7. veljače zakazan je početak suđenja Mariju Mohariću (42), novom saborskom zastupniku SDP-a, koji je upravo na prvi dan zasjedanja dobio poziv na sud. Moharića se tereti za kazneno djelo protiv službene dužnosti nesavjesnim radom u službi, čime je Općinu oštetio za oko 340.000 kuna. Kaznena prijava odnosi se na dužnost načelnika Goričana, u kojem već dugo dana traju stranačka prepucavanja. Mohariću bi prije suđenja trebalo skinuti imunitet u Saboru.

- Stranka već dvije godine zna za tu kaznenu prijavu koju su podnijeli vijećnici HDZ-a i Stjepan Blagus, i ne bi me Zoran Milanović stavio na listu da sam kriminalac. Osobno sam u stranci prošlog tjedna zatražio da mi se skine imunitet, pa da se na sudu obranim od tih optužbi. Rekli su mi da postoji procedura - kaže Moharić.

ODO tereti ga da je ispod tržišne cijene i bez procjene Porezne uprave prodao općinski stambeni prostor, te da je bez odluke Općinskog vijeća zaposlenicima u upravi podijelio novčane stimulacije.

- Taj stan od dvije stambene jedinice kupila je općinska vlast na čelu s HDZ-om sredinom 90-ih, nepotrebno i po enormnoj cijeni. Kao kandidat za načelnika još sam 2001. upozoravao na taj štetan potez. Stan je stajao godinama i trunuo, sve dok Vijeće, mislim 2005. godine, nije odlučilo da se proda na javnoj dražbi. Prodali smo ga za 146.000 kuna, 1250 kuna po kvadratu. Dvije ili tri godine kasnije optužili su me da sam kao načelnik potpisao kupoprodajni ugovor bez procjene Porezne uprave. Ona je naknadno napravila procjenu koja je bila slična cijeni po kojoj smo stan prodali - tvrdi on.

HDZ-ova vlast stan je 90-ih, kaže, kupila za 360.000 kuna i preplatila ga za barem 200.000 kuna. Za isplatu stimulacija zaposlenicima imao je, kaže, pravo kao načelnik. Moharić ističe da je riječ o političkim igrama. Plan HDZ-a bio je, tvrdi, da mu se onemogući izlazak na izbore 2009. jer je otpustio njihova člana i pročelnika upravnog odjela.

Ključne riječi

Komentara 3

SS
sseka
18:08 06.01.2012.

gleč nadica si je kupila novoga kaputa i rukavice, ima frišku frizuru. vse to za NAŠE peneze! a ja šljakam u 3 smene vu boxmarku za šaku RIŽE! gde je tu PRAVDA?!

BR
branimi321
20:51 07.01.2012.

... poznata stvar kad lopov viče...držite Blagusa, on je sve kriv

BR
branimi321
21:00 07.01.2012.

340.000 kn šteta..stan je kupio HDZ za 360.000 kn...360.000 (kupovna cijena)-146.000 (prodajna cijena stana)=214.000kn (šteta)...znači da su isplaćene stimulacije za zaposlenike od 136.000 kn?!? Da se isplate stimulacije treba vam odluka Poglavarstva, uz stavku u Proračunu? Ukoliko je HDZ kupio stan, a općina tada platila porez, zar nije i Porezna uprava TADA PROCIJENILA STAN?!?!? Zašto niste tražili \"procjenu Porezne uprave\" za vrijeme kupnje?!? Trebali ste naručiti IZRADU ELABORATA PROCJENE METRA KVADRATNOG STANA koja je početna cijena prilikom dražbe. Poznato je kako ste prijetili zaposlenicima koji su bili u drugim strankama (osim SDPa) kao načelnik. Ukoliko su željeli sačuvati svoja radna mjesta morali su se ispisati iz ostalih stranaka ili staviti u mirovanje stranačke mandate. Za to je potrebno i poželjno pokrenuti USTAVNU TUŽBU PROTIV VAS. Putni nalozi u Gorinki, preskupa košnja javnih površina,...ma ima još argumenata i dokaza za pokretanje tužbi. Ovime se pokrenula lavina ...Sad ste se vi našli pozivati na nekakva podmetanja i pravdu, a šikanirate općinske zaposlenike?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije