Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani sv. Vida

Marijana Perhat: Nikoga nisam otjerala sa štanda

Stand
Nel Pavletić/PIXSELL
14.06.2010.
u 14:21

Rano jutros na jednom od slobodnih štandova smjestio se Centar za rehabilitaciju Rijeka. No upravo taj štand krenula je osvojiti Marijana Perhat, predsjednica riječkog ogranka Hrvatskih laburista.

Za trajanja Dana svetoga Vida, zaštitnika grada Rijeke, na Korzu je osobito živo. Prigoda je to da se na štandovima, za čije korištenje valja imati dozvolu Grada, predstave brojne ustanove, udruge. Ovih dana vlada osobita gužva, jer svoje mjesto pod riječkim suncem traže mnogi - stranke, sindikati... Rano jutros na jednom od slobodnih štandova smjestio se Centar za rehabilitaciju Rijeka, gdje su korisnici i njihova voditeljica Marija Brakus predstavili svoje radove. No, već zauzeti štand Centra za rehabilitaciju krenula je osvojiti Marijana Perhat, predsjednica riječkog ogranka Hrvatskih laburista, koja je od M. Brakus tražila da joj pokaže rješenje Grada o pravu korištenja štanda. M. Brakus rješenje nije imala kod sebe, pa je taj nesporazum odlučila riješiti u gradskoj upravi, gdje su je uvjerili da je nitko ne može “deložirati”. No, po povratku, Hrvatski laburisti već su premjestili ukrasne predmete Centra za rehabilitaciju na drugi štand, udaljen tek dva, tri metra.

– Ja nisam nikoga potjerala, na tom sam štandu od 9. lipnja, za što imam i rješenje. Mi koristimo upravo taj štand jer se ne možemo previše približiti sindikatima i udrugama. Znam da je Sv. Vid i da je gužva i, vjerujte, nemam nikoga u pozadini i gradskoj upravi da me štiti – kazala je M. Perhat. Naime, i Hrvatski laburisti - stranka rada ovih dana prikupljaju potpise građana, čime se pridružuju akciji svih sindikalnih središnjica i njihovu zahtjevu Hrvatskom saboru da raspiše referendum o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu. Ipak, budući da je riječ o korisnicima Centra za rehabilitaciju, ta je novoosnovana stranka ipak trebala pokazati više senzibiliteta, upravo tragom njihova programa koji, kako to ističe njihov predsjednik Dragutin Lesar, izvire iz vrijednosti demokracije, slobode, pravde, poštenja i društvene slobode.

Ključne riječi

Komentara 2

UR
urota010
09:51 16.06.2010.

gđo. Helena , samo kratki osvrt na ovaj vaš tendenciozni članak... od 9. lipnja Hrvatski laburisti koriste taj \"sporni\" štand svaki dan već od 8 sati ujutro i mada u to vrijeme na većini štandova, a od kojih se nekiki nalaze na boljoj poziciji od \"spornog\" još nema nikoga, nije nam palo na pamet da uzurpiramo, preselimo, premjestimo na štand nekog drugog korisnika. Dalje.., M. Brakus uljudno je zamoljena da se preseli sa vidljivo označenog štanda (svaki višednevni korisni ostavlja preko noći već poljepljen reklamni materija, plakate, panoe..itd) na što je gđa. Brakus reagirala kako je reagirala dali zbog bahatosti ili ljenosti da se pomakne na drugi štand to samo zna ona, Što se pak tiče senzibiliteta koji spominjete u Vašem članku čini mi se da ste zagovornica općeg stanja u državi...zgrabi sto možeš, kad možeš i gdje možeš jer bio to i Centar za rehabilitaciju ili neka udruga za socijalnu pomoć ili možda vladina delegacija, trebali bi svi poštivati ono što ističe gdin. Lesar - društvena sloboda, pravda i POŠTENJE...ovo zadnje tiče se gđe. Brakus, nije potrebno biti jako inteligentan da zaključiš da je već netko taj štand pripremio za svoj rad te joj je trebalo još samo malo morala i radne volje da se pomakne na jedan od slobodnih štandova. I na kraju napominjem da se u svim prigodama korisnici štandova na riječkom Korzu drže nepisanog pravila, poštenja i morala... mjesto koje te pripalo prvog dana koristiš do zadnjeg dana ! Sasvim normalna pojava u kulturnom i civilizacijskom društvu... M Kosir

CO
Covjek2
13:00 01.07.2010.

A ove neistine što je doticni gosspodin dole napisao nećete pobrisat, moze vas svih bit sram i vi cete dobit tuzbu sto upotrebljavate tuda imena bez pristanka i ikakvog kontakta sa ikim iz Centra za rehabilitaciju u rijeci a obajavljujete ovakve nespovjerene stvari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije