Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaklada u gospiću

Marija Rukavina: Upis ide jako dobro, sretni smo i ponosni

zaklada ana rukavina (1)
Foto: Iva Vidović Pocrnić/VLM
1/3
07.06.2013.
u 13:36

U Gospiću smo treći put, malo sam i emotivno vezana jer je to moj kraj, kazala je Anina majka Marija.

Zaklada Ana Rukavina organizirala je danas u Gospiću akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a u tri sata, koliko su se prikupljali uzorci, odazvalo se 89 osoba.

Anina majka Marija Rukavina posebno emotivno doživjela je dolazak u Gospić.

- Upis ide jako dobro, sretni smo i ponosni. U Gospiću smo treći put, malo sam i emotivno vezana jer je to moj kraj. Ne jurimo za brojem, ali želimo iz svih krajeva Hrvatske donijeti uzorke kako bi povećali broj hrvatskog registra, da se nađu podudarni iz svih krajeva jer ima i bolesnih od svuda. Primičemo se brojci od 40 tisuća odraslih dobrovoljnih darivatelja. To govori jako puno jer kad smo krenuli 2006. nakon Aninog odlaska u tom registru je bilo 150 datrivatelja. Od 34 tisuće odrađenih do sada je pronađeno 30 onih koji su pokušali nekome spasiti život. Sretna sam, kazala je Marija Rukavina te dodala da joj je Zaklada pomogla da lakše prebrodi Anin odlazak.

Među budućim darivateljima našli su se i novoizabrani zamjenici župana Ličko-senjske županije, Ivana Tomaš i Sanjin Rukavina.

- Mislim da je ovo prvenstveno stvar osobnog odaziva i interesa i zaista se iskreno nadam da će krv koja je danas iz mene izašla pokazati se kao krv koja može nekome spasiti život, kazala je dožupanica Tomaš, dok je Rukavina pozvao sve građane županije da se odazovu akciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije