Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaj za kbc

Marasović će nasljednika u KBC-u Split pozvati na ručak

\'23.09.2009., Split - Dr. Dujomir Marasovic, ravnatelj splitskog KBC-a i splitski sef HDZ-a, pozvao je sve medije, zainteresirane gradjane Splita, ali i samog gradonacelnika Keruma da u deset sati ob
Leonard Nincević/VLM/PIXSELL
23.05.2012.
u 16:05

Najozbiljniji kandidati kardiolog dr. Darko Duplančić i pedijatar dr. Julije Meštrović

Premda je poprilično "vruća" fotelja prvog čovjeka Kliničkog bolničkog centra Split koju će najvjerojatnije do 30. lipnja "grijati" dr. Dujomir Marasović, donedavni šef splitskog HDZ-a, saborski zastupnik, ona je i privlačna. Danas istječe natječaj za prijavu kandidata za mjesto ravnatelja splitske bolnice, a kako se moraju 48 sati nakon toga sačekati i prijave upućene poštom, u petak bi trebala biti poznata imena svih koji konkuriraju za to mjesto.

Kako Večernjak doznaje, na natječaj za ravnatelja javili su se dr. Darko Duplančić, poznati splitski kardiolog i dr. Julije Meštrović, voditelj Jedinice intenzivnog liječenja pedijatrije KBC-a Split.

Iako se spekuliralo kako je jedan od ozbiljnijih kandidata za novog šefa bolnice dr. Šimun Anđelinović, predstojnik Zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju, dr. Anđelinović nam je rekao kako molbu uopće nije predao. I dodao kako je nije ni namjeravao poslati.

Navodno je "u igri" i dr. Zdravko Roje, poznati splitski plastični kirurg. Međutim, potvrdu je li molbu uputio nismo mogli dobiti uz obrazloženje kako o tome konačnu odluku donosi ministar zdravlja.

– Ja sam za onoga koga ministar izabere – kazao nam je dr. Dujomir Marasović ističući kako je dobro da se prijavi što više kandidata jer će ministar moći izabrati najboljeg.

Ravnatelj Marasović stavio je dolaskom SDP-a i njegovih koalicijskih partnera na vlast svoj mandat na raspolaganje ministru dr. Rajku Ostojiću. S ministrom je postigao dogovor da dužnost ravnatelja obnaša do 30. lipnja. Inače, odrađuje svoj drugi mandat koji mu istječe polovicom kolovoza.

– Držim se dogovora postignutog u vrlo korektnom razgovoru s ministrom dr. Rajkom Ostojićem. Želim da se kulturno i u mirnoj atmosferi obavi primopredaja. Za mene je dogovor svetinja, a novog ravnatelja pozvat ću na ručak, otkriva Marasović.

Kaže kako nema potrebe komentirati činjenicu da će se novi ravnatelj KBC-a Split birati po političkoj liniji. Volio bi da njegov nasljednik održi standard koji je, tvrdi, on postigao glede prostora, opreme i kadrova.

Dr. Marasović, dermatolog, ostat će djelatnik bolnice i saborski zastupnik HDZ-a, a razliku plaće primat će od Sabora.

 

Ključne riječi

Komentara 1

NE
neispravnokorisnickoime
18:36 23.05.2012.

a mogla bi i vecera past\'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije