Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporna kupnja

Manjkava dokumentacija za sporni namještaj iz Italije

'sisak - 29.06.2010., Sisak - Nastavak sudjenja Arsenu Harcevicu(na slii) i drugima za gospodarski kriminal biti ce u kolovozu. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
30.06.2010.
u 06:35

Prijevoznici kažu da su namještaj dovezli, no sudski vještak upozorava da nema papira.

Nastavljeno je jučer suđenje Siščanima Elmiru Klaiću, Zlatku Horvatu, Milanu Boroti i Arsenu Harčeviću za zloporabe u gospodarskom poslovanju. Njih Županijsko državno odvjetništvo iz Siska optužuje da su zbog manipulacija fiktivnim računima i lažnim isplatnicama oštetili državni proračun za 56.000 kuna u kolovozu 2005. godine.

Po optužnici, koju zastupa zamjenik Županijskog državnog odvjetnika Marijan Zgurić, sporno je je li došlo do prodaje namještaja i druge opreme vrijednosti oko 220.000 kuna, koju je AH Tours iz Siska, kojim su upravljali Harčević, Klaić i Horvat, kupio i uvezao iz Italije te prodao opatijskom Kajaku, čiji je direktor bio Milan Borota. Svjedoci, uglavnom prijevoznici, i na jučerašnjoj su raspravi govorili o prijevozu te robe 1. srpnja 2008. godine kamionima od Bregane do Siska, gdje je roba carinjena te daljnjem transportu do Ičića, gdje je isporučena kupcu.

Prijevoz i prodaja robe, po tvrdnji tužiteljstva, nisu popraćeni vjerodostojnom dokumentacijom, što budi sumnje u fiktivni poslovni odnos. Okrivljeni i obrana govore da je riječ o normalnom poslovnom odnosu, što potvrđuju računom Kajaka i potvrdom o primitku robe.

Sudski knjigovodstveni vještak Mladen Selec na raspravi je rekao da sâm račun, bez druge popratne dokumentacije, poput otpremnice, skladišnih dokumenata i prijevoznice, kojih u ovom slučaju nema, nije dovoljna i vjerodostojna knjigovodstvena dokumentacija. Glavna će se rasprava nastaviti u kolovozu saslušanjem svjedoka koji se jučer nisu odazvali pozivu, ali i novim svjedocima koje su predložili odvjetništvo i obrana okrivljenih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije