Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Istri složni

Malo golotinje u reklamama redovito privlači pozornost

plaža
Sanjin Strukić/24 sata
15.04.2010.
u 21:00

Žene u istarskoj turističkoj branši spot nije uvrijedio; od Plovanije do Poreča sličnih plakata je napretek.

Lijepa guza u spotu ili bilo kojoj vrsti promidžbe može samo privući turiste pa je ova iz spota HTZ-a nepravedno skinuta. Neka naši promotori turizma pogledaju, primjerice, francuske promidžbene uratke, koji se i te kako koriste ljepotom ljudskoga tijela – kazao je bard hrvatskoga kamping-turizma Jerko Sladoljev. I podsjetio da je lani u Istri, od talijanske granice do Pule, bilo puno jumbo plakata tvrtke Valamar na kojima su tri debele guze.

Utjecaj politike

– Plakati su pozivali u naturističke kampove, ali i u Istru kao ugodnu destinaciju. Držim da su opstali zato što ih političari nisu vidjeli. Inače, kada se politika umiješa u takve stvari, to je bruka za struku, a agencija koja je spot s guzom promovirala brani svoje stolce pa nije reagirala na flagrantno miješanje u struku. Mi bismo sad htjeli biti veći Europljani od Europe, a ispadamo smiješni – kazao je Sladoljev.

Glasnogovornica Riviere Poreč, koja je dio grupacije Valamar, Nives Matić potvrdila nam je da su i ove godine plakati s tri gole guze postavljeni na mjestima od Plovanije prema Poreču.

Kao u dječjem vrtiću

– Plakati su veliki 5x2,40 metara i reklama su za kamp Solaris. Prvi put postavili smo ih lani, a dosad nismo primili ni jedan prigovor na njih – kaže Nives Matić. Direktor Turističke zajednice Istarske županije Tomislav Popović drži da je cijela priča oko ženske guze u spotu “dječji vrtić”.

– Izgubili smo iz vida sadržaj, a robujemo formi. Trebali bismo se više brinuti je li nam uopće turistička promidžba dobra. Svaka čast onima koji paze na poruke jedne guze, ali nije guza problem, već je cijeli spot loše napravljen. Hrvatska je izgubila strategiju kako se reklamirati u svijetu, i to je pravo pitanje, a ne da se već cijeli tjedan bavimo trivijalnim stvarima – misli Tomislav Popović.

Što na sve kažu žene koje su u turističkoj djelatnosti? Vrijeđa li ih guza u spotu HTZ-a? Predsjednica Turističke zajednice grada Pule Sanja Korotaj Cinkopan navodi:

– Valja vidjeti kontekst u kojemu se koristi žensko tijelo i iz toga izvući je li to uvredljivo. No, u promidžbi za turizam mene ne vrijeđa guza, u krajnjoj liniji ljeto je prepuno guza. Ova u spotu HTZ-a je čak simpatično predstavljena jer upozorava da se ne treba dugo pržiti na suncu. To može nasmijati i svakako privući pozornost. Poznato je da u marketingu malo erotike privlači, a golotinja za turističku reklamu poziv je na opuštenost – misli S. K. Cinkopan. Direktorica Turističke zajednice Rovinja Odete Sapač kaže da je njoj taj spot “baš fin”.

– Digla se tolika panika, a guza niti je skandalozna niti koga vrijeđa – tvrdi Sapač.

Ključne riječi

Komentara 1

AK
akil
22:10 15.04.2010.

Pohvalno za Istru ako ima toliko golih plakata,ali zanima me dali je i cjena istaknuta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije