Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Breznički Hum

Male tajne novinarstva u OŠ Breznički Hum

os breznicki hum
Privatna arhiva
29.09.2011.
u 10:41

Predavačica Dinka Juričić, dugogodišnja urednica Školske knjige, održala je dva predavanja za učenike viših razreda OŠ Breznički Hum na temu „Kako nastaje časopis"

Predavačica Dinka Juričić, dugogodišnja urednica Školske knjige, održala je dva predavanja za učenike viših razreda OŠ Breznički Hum na temu „Kako nastaje časopis“. Učenicima nije bilo teško pratiti predavanja jer su bila puna zanimljivosti i aktualnosti iz svijeta medija. Predavačica je s učenicima podijelila mnoge male tajne novinarstva pa su tako doznali da za jedan časopis treba mnogo novca, ali i rada. Vidjeli su kako treba organizirati posao pri izradi časopisa te tko je odgovoran za sve što u njemu piše.

Saznali su također koja je razlika između novina i časopisa te kako je časopis Modra lasta dobio ime. Čuli su i kako se provjerava je li sve u novom broju časopisa dobro napisano i jesu li stranice dobro poredane te što se sve skriva iza vrata uredništva. Mali su novinari pažljivo upijali sve informacije kako bi ih što bolje upotrijebili prilikom izrade školskog časopisa Iskrice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije