Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasio gazde

Mačak Beba aktivirao kašikaru koju je plast sijena godinama krio

slama
14.04.2010.
u 16:12

Stroj za baliranje najvjerojatnije je zajedno s osušenom travom pokupio i ručnu bombu koja je prijetila obitelji Vekić nesvjesnoj opasnosti u dvorištu.

Živu glavu izvukla je Marina Vekić iz Josipovca u utorak navečer u čijem je zečinjaku kraj obiteljske kuće u Starčevićevoj ulici tek dva sata nakon što je nahranila zečeve eksplodirala ručna bomba M-52.

Izbjegnuta tragedija

U eksploziji je poginuo njezin mačak Beba, a kašikara se nalazila u bali sijena na kojoj je četveronožni ljubimac Vekićevih najvjerojatnije htio prenoćiti.

– Suprug me nazvao i rekao da zečevima dam samo sijena jer ih je on već nahranio prije nego što je otišao u grad. Otišla sam u zečinjak i iz bale izvukla sijeno te ga dala zečevima. Vratila sam se u kuću, a nedugo nakon toga je došao i suprug. Zajedno smo gledali televiziju kada smo čuli eksploziju – kazala nam je Marina Vekić.

Dodaje kako su odmah istrčali van te shvatili da je eksplodiralo u zečinjaku.

- Žao nam je mačka, ali sreća da je samo on nastradao. To se moglo dogoditi i mojoj supruzi koja je nešto ranije hranila zečeve. Mačak je valjda skočio na sijeno i tako aktivirao bombu - rekao nam je Željko Vekić.

Kaže kako je još 2008. godine u Vladislavcima kupio 15 bala sijena od čega su mu ostale još dvije. U jednoj od njih nalazila se kašikara koja je vjerojatno zaostala još iz rata. Pretpostavlja se da je ručnu bombu netko odbacio u polje, a stroj za baliranje sijena ju je onda pokupio i zabalirao s osušenom travom.

Eksploziv i dalje prijeti

Inače, na području osječko-baranjske županije lani je odbačeno 16,2 kilograma raznih eksploziva, 46 mina, 196 ručnih bombi te 12.476 metaka, a dobrovoljno je predano tek 2,9 kilograma eksploziva, 160 ručnih bombi, 21 mina i 12.101 komad streljiva različitog kalibra. U županiji je od 1998. do 2008. godine ukupno stradalo 29 osoba. Zadnji je stradao Osječanin Nuraga Sejdinović koji je 17. veljače lani u minskom polju sakupljao drva te stao na minu koja mu je raznijela nogu.
– Molimo građane da ne odbacuju eksplozivna sredstva i da slobodno dođu u policiju i predaju nam ih bez ikakvih sankcija, a pronađu li odbačena eksplozivna sredstva neka nam to odmah dojave na 92 i ni slučajno ih ne diraju – upozoravaju iz osječke policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije