Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedra za bogate

Luksuz i jedra za bogate - tjedno krstarenje "samo" 20.000 eura!

'regata13_pxl_dal_210510'
'Photoshop'
21.05.2010.
u 21:55

Brodovi s blještavim palubama i udobnim salonima vrijede milijune

Jutarnja zvijezda, Plava zvijezda, Perla, Eleganza, Jugo, Vila Vrgade, Kadena... živopisna su imena nekih od desetak uglancanih i luksuzno opremljenih drvenih jedrenjaka koji su na tri dana zauzeli središnji dio šibenske rive. Povod za to je Hrvatski sajam goleta i brodova s posadom u čarteru, prvi takav sajam u Europi posvećen samo tradicionalnim drvenim jedrenjacima za luksuzni čarter – objašnjava Tamara Topić iz Globe Chartera, organizatora manifestacije.

Osim Šibenčana sajam mogu razgledati i gosti iz nekoliko zemalja te promotriti blještave i udobne palube, klimatizirane kabine i brodske salone, besprijekorno dotjerano jedrilje i palubnu opremu... Nije tajna da brodovi, koji su mahom sagrađeni u turskim brodogradilištima, što je zanimljivo za raspravu o domaćem poticanju brodogradnje, vrijedni i nekoliko milijuna eura, a tjedno krstarenje njima plaća se – i do 20 tisuća eura. – Cilj je sajma podići tržište luksuznoga nautičkog čartera s posadom te usmjeriti tržište prema Hrvatskoj. Želja nam je da se Hrvatska razvija u smjeru luksuznoga, a ne masovnog turizma – kaže T. Topić. Česti su im gosti, ističu, svjetski poznati glumci, tvorničari i sl.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
02:31 22.05.2010.

smjesni ste pravi bogatasi placaju do 700 000 E sedmicno za mega jahtu uz to dodatno placaju gorivo hranu itd .to vam je informacija iz prve ruke gospodo .To su bogatasi a ne Todoric i kerum koji su na kreditima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije