Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezde u Karlovcu

Luka Nižetić: Djeca su inspiracija, od njih uvijek nešto novo naučim

zilik1
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/7
25.01.2012.
u 10:45

Za Meri Jaman i Anitu Valo iz Meritasa najvažnije je bilo da bude veselo, a pobjednicu Supertalenta Viktoriju Novosel oduševila je tehnika tomago

Više od dvije stotine djece sudjelovalo je na 39. zimskoj likovnoj koloniji u samo dva dana trajanja manifestacije. U Dječjem domu Vladimir Nazor jučer se tražila stolica više. Osim što je Igor Gustin podučavao zanimljivoj kombiniranoj tehnici, sa sudionicima su stvarala i poznata estradna imena. Na ZILIK su stigli pjevač Luka Nižetić, Meri Jaman i Anita Valo iz grupe Meritas te pobjednica Supertalenta 2010. Viktorija Novosel.

 Izabrala najbolji stol

 – Volim druženja s djecom. Meni su velika inspiracija, iskreni su, komunikativni i željni znanja. Ispunjava me rad i druženje s njima, a od njih uvijek nešto novo i naučim – kazao je popularni hrvatski pjevač. Meri i Anita iz Meritasa oduševila je poznata karlovačka manifestacija. Poručile su da je najvažnije da se druže i vesele. Zvijezdu koja se svojim glasom i pjesmama proslavila u televizijskom showu oduševila je tehnika tomago. Riječ je o autorskom postupku stvaranja likovnog djela od biljke koji je sudionicima ZILIK-a treću godinu zaredom predstavila umjetnica Marija Igaly. Izaberu se dijelovi biljke, najčešće latice cvijeća i pincetom stavljaju na tkaninu. Ne koriste se ni škare ni ljepilo, nego se ‘'složeni’' dio prekrije staklom i nastaju prekrasne sličice.

 – Došla sam s curama iz Meritasa i nisam očekivala da će biti ovako super. Izabrala sam najbolji stol. Prvi sam put vidjela što je to tomago i oduševilo me. Ne smijem se samo smijati jer ću otpuhati sve latice – rekla je vesela Viktorija koja se odmah uklopila među male umjetnike i marljivo s njima stvarala nova djela. Dragi gosti svojim su dolaskom oduševili sve sudionike od kojih su mnogi redovito na Zimskoj likovnoj koloniji.

 Zanimljive radionice

 – Jako je lijepo, crtamo i družimo se. Sada smo imale zadatak nacrtati skulpturu i ispuniti je s mnogo boja – otkrile su nam učenice OŠ Turanj Marija Lukačić, Laura Vukelić i Josipa Grginčić. Karlovački ZILIK nastavljen je u srijedu radionicom tempere pod vodstvom Anabel Zanze. U četvrtak i petak s djecom će stvarati Leon Zakrajšek i Domique Jurić u tehnikama monotipije i vitraja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije