Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA AKCIJA

Lovci kuhali čobanac za pomoć hendikepiranoj djeci

lovci (1)
Foto: Dušan Mirković/Pixsell
1/5
24.09.2012.
u 10:01

Nakon višesatnog kuhanja lovci su sve to, kao i ranijih godina, donirali Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju "MI" iz Požege

POŽEGA - Uz tri vrste odabranog mesa od divljači i to od srne, jelena i divlje svinje, te dobru papriku i druge začine skuha se dobar lovački čobanac – ističe Mirko Mogoroš, član Lovačkog društva Jelen iz Zelčina u Osječko-baranjskoj županiji koji je zajedno sa lovcima iz 11 društava s područja Požeško-slavonske županije u sklopu Obrtničkog sajma u Požegi humanitarno kuhao lovački čobanac. Tu su još bili lovci iz Požege, Kutjeva, Sesveta, Buka, Pakraca, Orljavca, Ruševa i Čaglina.

Slično pričaju i Slavko Bošnjak iz požeškog prigradskog naselja Vidovci i lovac Ivica Matošević iz požeškog LD Šijak.

- Meso nebi trebalo biti smrnutro već svježe jer u protivnom izgubi neka dobra svojstva – dodaje Slavko Bošnjak.

Nakon višesatnog kuhanja lovci su sve to, kao i ranijih godina, donirali Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju \"MI\" iz Požege. Oni su sve količine čobanca tj. oko 250 obroka prodavali posjeteljima sajma i građanima Požege i to po popularnoj cijeni od 20 kuna.

- Prikupili smo oko 4500 kuna, a ta sredstva namijenit ćemo za djelovanje radionica naših mališana u Centru za rehabilitaciju djece – kazala nam je Snježana Marić, tajnica udruge \"MI\".

Lovački savez Požeško-slavonske županije i udruga \"MI\" dodijelili su zahvalnice svim društvima sudionicima, a uručio ih je gradonačelnik Požege Zdravko Ronko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije