Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krađa

Lopovi na farmama zaklali tri svinje i tele te ukrali bika od 500 kg

svinje
Foto: Marko Čubrilo/VLM
1/7
22.03.2010.
u 19:43

Stanovnici Dugog Sela ne pamte sličan slučaj. Ugrožene su egzistencije dvojice stočara.

Tragovi krvi još su bili svježi kada su Marko Čabraja i Jure Debeljak u nedjelju ujutro stigli na svoja imanja pored Dugog Sela gdje su svjedočili strahovitom prizoru. Na prilazima su zaklane ležale tri svinje od po 60-ak kilograma i jedno tele od 200 kila. Nakon što su se sabrali, Marko Čabraja i Jure Debeljak, čije su farme blizu, vidjeli su kako osim zaklanog teleta nedostaje i drugo, ali i bik od petstotinjak kilograma.

- U nedjelju sam zajedno s Jurom otišao do svoje staje, a kada sam vidio policiju, znao sam da se nešto strašno dogodilo - vidno potresen ispričao nam je Čabraja koji je 1992. izbjegao iz Dervente u Zagreb.

Prihode je ostvarivao isključivo preprodajom živadi i prodajom mliječnih prerađevina. Osim što mu je uništena egzistencija, Čabraja je u strahu da mu lopovi ne bi zaklali ili ukrali i preostalih šest krava i jedno tele. Slične misli proganjaju i Debeljaka koji uzgaja svinje.

- Strah me je da mi ne zakolju i ostale životinje ili odvezu jer ih nemam gdje drugdje držati - kaže Jure koji je opisao kako su svinje bile poredane uz ogradu nadomak ceste što, smatra, daje naslutiti kako je ovaj krvavi pohod bio dobro organiziran te da su se kradljivci za njega već duže vrijeme pripremali.

- Mislim da ih je netko smetao pa da su pobjegli prije nego su završili posao - zaključio je Debeljak.

Monstruozni čin čak je šokirao i policijske dužnosnike koji su došli na uviđaj u pratnji psa tragača. Debeljak i Čabraja jednako kao i policajci ne mogu se sjetiti sličnog zločina na području Dugog Sela, no do sada nema traga kradljivcima.

Unatoč tome što je jasno kako je stoka bila zaklana da bi se lakše transportirala, preostaje pitanje tko je u stanju učiniti ovakvo što. Neprijatelje oba stočara nemaju, u to su sigurni, a kako su postali meta očito dobro ispraksirane bande, razjasnit će se tek završi li policijska istraga uhićenjima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije