Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pošteni kradljivac

Lopov župniku uzeo 9000 kuna, a milostinju ostavio

novac
23.07.2010.
u 14:38

Provalnik je u potrazi za plijenom otvorio sve ladice te sef za oružje, kazao nam je župnik Slavko Kovačević iz župe svetog Grgura Velikog pape.

Bez 9000 kuna ostao je 58-godišnji svećenik Slavko Kovačević iz župe svetog Grgura Velikog pape u Šljivoševcima nedaleko od Donjeg Miholjca. Kradljivac je u četvrtak u pol bijela dana, provalio vrata na sporednom ulazu te ušao u župni ured i svećeniku iz sakoa ukrao novčanik s pozamašnom svotom novca.

Čekao da ode na kavu
Krađa se dogodila između 10 i 12 sati dok je župnik bio na jutarnjoj kavi.
– Kradljivac je valjda znao da u to vrijeme idem na kavu. Došao sam u župni ured i vidio da su vrata otvorena. Bilo mi je čudno, no nisam pomislio da me netko opljačkao. Kada sam ušao unutra vidio sam i druga vrata otvorena, a cijela je soba bila u neredu. Tada sam shvatio da je lopov bio u kući – priča šokirani svećenik.
Dodaje kako je sef za oružje bio otvoren kao i sve ladice, no tamo nije ništa nedostajalo. Kada je došao do sakoa u kojem mu je bio novčanik s ukupno 9000 kuna u različitim valutama, nije ga više pronašao.

Na meti kradljivaca
– Čudno mi je što milostinju nije ukrao jer je bila na vidljivom mjestu, u vrećici na stolu u župnom uredu. Tamo se nalazilo možda 500-tinjak kuna, no to je ostalo na mjestu – kaže župnik koji je u službi u Šljivoševcima već 13 godina, a ovo mu je drugi puta da je pokraden.
– Prije pet-šest godina bila je sitna krađa, nestalo je nešto novca koji sam spremio za put u Zagreb, bomboni i još neke sitnice. Međutim, ova krađa koja se dogodila u četvrtak potpuno me šokirala. Došao je u sred dana i zbog toga se osjećam uistinu nelagodno. Kažu mi da se zaključavam dok sam kod kuće, ali kako da sjedim u župnom uredu zaključan – pita se pokradeni svećenik.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar m_m
m_m
16:04 23.07.2010.

Što će svećeniku koji propagira skromnost i odricanje u džepu 9000 kuna gotovine(!) i što to znači da je \"sef za oružje\"(!!!) bio otvoren!? Jel to provalnik upao u vojarnu ili crkvu? A onih 500 Kn? - Ostvio mu jee \"milodare\" - ono što crkvi propada ...

11
11111
10:34 24.07.2010.

milostinju je ostavio što crkvi pripada,a ostalo je svjedno svečenik namjeravao rastrajbati inaće su svečenici poznati po trajbanju, kurvanju, pijančevbanju , kartanji i ostalim glupostima......šišaju narod ,a vuna im je lova .

KR
kristal
03:36 17.12.2010.

nemam ja nistaprotiv svecenika samo nisam nikad cuo da oni pomazu sirotinju samo kupe sebi ja to nerazumijem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije