Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JANAF u Brodu

Licemjerni ste. Djeci nosite darove, a trujete ih plinom!

janaf
26.04.2010.
u 15:36

- Licemjerno je kad djeci mislite darovati igračke i bojanke, a isporukom nafte cijevima JANAF-a na preradu u rafineriju Bosanski Brod trujete tu istu djecu i njihove roditelje! – rekao je Z. Ivanović.

Odluku Jadranskog naftotovoda da uz Dan planete Zemlje mališane brodskog vrtića Kosjenka daruje igračkama, predstavom i bojankama, zbog, kako su rekli, vrhunca cinizma i ironije, dogradonačelnici Zoran Ivanović i Ilijana Vrbat-Pejić dočekali su na nož.

- Licemjerno je kad djeci mislite darovati igračke i bojanke, a isporukom nafte cijevima JANAF-a na preradu u rafineriju Bosanski Brod trujete tu istu djecu i njihove roditelje! – rekao je Z. Ivanović.

Nemamo ništa s tim

Kako je dodao, zbog prekomjernih koncentracija otrovnih plinova zdravlje djece opasno je ugroženo, kakvoća zraka u Brodu već je III. kategorije, a JANAF ignorantski prelazi preko toga i još donosi darove.

– Ne učinite li što treba za zaštitu zdravlja ljudi, za takve donacije ovdje nema potrebe – zaključio je Ivanović.

U pomalo mučnoj atmosferi predstavnici JANAF-a su se branili da su u Brod i u vrtić došli s dobrim namjerama.

– Ne želimo se svađati, došli smo dobre volje, a dočekani kao u zasjedi. Donacija je jedno, a o kakvoći zraka neka brine struka – rekla je Nada Plešnik, JANAF-ova savjetnica za zaštitu okoliša. Direktor razvoja i kontrole Krešimir Rukavina dodao je da JANAF sa zagađenjem zraka u Brodu nema ništa.

Napustili predstavu

– To nije točno! Vašim cijevima u rafineriju ide nafta čijom se preradom truju Brođani. Tražimo da JANAF obustavi ili smanji isporuku nafte u prekosavsku rafineriju i postavi industrijsku mjernu stanicu jer sadašnja ne mjeri benzen i druge otrovne spojeve. To što tražimo je izvan svake politike, borimo se za živote 180.000 građana ove županije – uzvratio je Z. Ivanović i u znak prosvjeda s kolegicom I. Vrbat-Pejić odbio nazočiti kazališnoj predstavi.

Komentara 1

P1
plavac 1
10:42 27.04.2010.

...nema nade da se išta napravi u vezi te rafinerije,u Sisku ljude truju već godinama i ništa se ne poduzima pa šta onda očekivati od tzv. republike srpske.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije