Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaželjela je 101.

Ličanka Marija Jelinić proslavila 100. rođendan

marija jelinić (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
1/3
22.11.2011.
u 14:19

Rodila je šestero djece, dva sina i četiri kćeri, a danas je ponosna šukunbaka

Najbliža obitelj i prijatelji okupili su se točno u podne kako bi proslavili 100. rođendan Marije Jelinić, starice koju je život na jedno vrijeme odveo iz domovine.

– Nisam mogla umrijeti u Australiji – kazala nam je baka Marija, koja je Hrvatsku napustila 1971., a vratila se odmah nakon rata.

Rodila je šestero djece, dva sina i četiri kćeri, a danas je ponosna šukunbaka. Ima desetero unuka, 22 praunuka i troje šukununuka, od kojih najmlađi Jason ima tek dvije godine.

Obitelj joj se razasula po svijetu, kći Nevenka i najmlađa 21-godišnja unuka Jelena žive u Beogradu, a Nevenkine dvije starije kćeri udale su se u Jordan. Dio obitelji živi u Australiji, a u Liku se vratila i kći Marija sa suprugom Milanom Štavlićem. Supruga je izgubila nakon samo 34 godine braka. Za Jerka se udala davne 1932. godine, živjeli su u Smiljanu, a nekoliko godina nakon njegove smrti odselila se u Australiju gdje je provela 22 godine svog dugog života.

Recept za dugovječnost kaže, nema, ali nada se da će je zdravlje i dalje služiti. I dalje dobro vidi i čuje, ponekad popije čašu dobroga vina, a jedini zdravstveni problem koji je imala je slomljeni kuk. Njezine kćeri ističu da mama ima jako srce te da je uvijek govorila kako ne bi doživjela ovakvu starost da je ostala u Hrvatskoj. Kaže, spasila me Australija.

– Najteže mi je bilo kada su se djeca razišla – kazala je Marija, koja je proživjela i preživjela tri rata, a u posljednjem, Domovinskom ratu izgubila je jednoga sina.

Nasmijana i dobro raspoložena, za svoj 100. rođendan zaželjela je da dočeka i 101.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije