Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugovi

Kutinski je Dom zdravlja u minusu četiri milijuna kuna!

'Dom zdravlja Kutina Snimio Rudolf Krznaric'
'Photoshop'
06.04.2010.
u 07:00

Na području Novske i okolnih općina strahuju da bi mogli ostati bez službe hitne pomoći

Kutinski Dom zdravlja trenutačno dobavljačima duguje četiri milijuna kuna! Objavio je to gradonačelnik Kutine Davor Žmegač, istaknuvši da su dugovi većinom vezani uz neplaćanje energenata.

– Problem je što druge jedinice lokalne samouprave, a to su Jasenovac, Novska, Lipovljani, Popovača i Velika Ludina, ne financiraju rad Doma zdravlja sukladno onakvom zdravstvenom standardu koji se ostvaruje na tom području – rekao je Žmegač, pozvavši vlasti tih općina i gradova na dogovor o tome problemu, koji prijeti ukidanjem pojedinih zdravstvenih usluga ako se nastavi gomilati dug. – Grad Kutina do sada je podmirivao svoje obveze Domu zdravlja na vrijeme, a ove godine za pojačanu zdravstvenu zaštitu izdvojit ćemo 600.000 kuna ili 150.000 kuna više od plana – rekao je Žmegač.

Dodao je da je problem s financiranjem nastao prilikom razdvajanja jedinstvenog Doma zdravlja na tri odvojena.

– Od tada je Županija prepolovila sredstva koja izdvaja za povišeni zdravstveni standard u kutinskom Domu zdravlja – rekao je Žmegač.

Zbog sve većeg duga, dijelovi županije strahuju od otkazivanja pojedinih zdravstvenih usluga na njihovu području, poput ukidanja hitne pomoći na novljanskom području i području susjednih općina Lipovljani i Jasenovac.

– Grad Novska reagirao je s dodatnih 30.000 kn za podmirivanje troškova, što je u skladu s našim mogućnostima – kaže novljanski gradonačelnik Antun Vidaković. Osim financijskih problema, Dom zdravlja Kutina ima i kadrovskih problema; nedostaju specijalisti koji trenutačno dolaze u Kutinu iz drugih mjesta.

Ključne riječi

Komentara 1

BS
bandera s
13:41 13.05.2010.

kud moram plaćat razno razne egzibicije vlasti i njezinih slavnih područja od posebne državne skrbi, sad još moram plaćat i za dom zdravlja-pa j.....e do kada.oćete zdrav.skrb a ne dajete ni kune

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije