Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nabujala rijeka

Vodostaj Kupe u Karlovcu raste, u 22 sata izmjereno 615 cm

Kupa (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/6
21.01.2013.
u 14:25

Poraste li vodostaj znatnije, sve interventne ekipe u stanju su pripravnosti

Kupa je u Karlovcu u manje od 24 sata porasla na šest metara, a danas u 22 sata izmjeren je vodostaj od čak 615 centimetara.

Pripremno stanje obrane od poplave, kao prvi stupanj u kojem se intenzivnije počinju sagledavati sve potencijalne opasnosti od nadolazeće vode, proglašava se pri vodostaju od 500 centimetara i ono je trenutno na snagi. Ukoliko vodostaj Kupe bude viši od 700 centimetara na snagu stupaju redovne mjere obrane od poplave, a već sa 750 centimetara vodostaja bit će proglašene zvanredne mjere.

– Prema posljednjim informacijama o vremenskoj prognozi tijekom noći očekuje se prestanak kiše i zahladnjenje. Drugim riječima, to znači da će prestati velik dotok vode, a i topljenje snijega bitnije će se zaustaviti. Ipak, poraste li vodostaj znatnije, sve interventne ekipe u su stanju pripravnosti, a oprema i vozila koje se koriste već su pregledani i pripremljeni za korištenje – rekao je Martin Barić, pročelnik županijskog centra 112.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije