Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova vizura grada

Kukuruzište će uskoro zamijeniti trgovački centar i nova crkva

kukuruziste01_PXL_kar_09041
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
10.04.2013.
u 11:52

Razmatraju se tri mjesta za policijsku postaju, jedno je na Trgu hrvatskih mučenika

Trg hrvatskih mučenika, koji je danas kukuruzište usred Duge Rese, za nekoliko bi godina trebao biti pravo novo gradsko središte s tržnicom, trgovačkim centrom, crkvom Župe Blaženog Alojzija Stepinca, a možda i policijskom postajom. Dugogodišnji je to plan, koji se polako ostvaruje. Jedan korak u tom smjeru svakako je i donacija dijela zemljišta tvrtke Požega gradnja Crkvi.

– Taj se prostor i ranije namjeravao urbanizirati, no najveći problem bili su neriješeni imovinsko-pravni odnosi. Zahvaljujem svima na upornosti jer se konačno od šume parcela došlo do točke kada se može reći da su ti odnosi riješeni – kaže gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić.

Kada je Grad prodavao zemljište tvrtki iz Požege, čiji je suvlasnik poznati ozaljski poduzetnik Ivan Bakin, uvjet je bio da se dio zemljišta donira i Župi Blaženog Alojzija Stepinca. Darovano zemljište vrijedno je oko pola milijuna kuna.

– Za kupnju zemljišta, izradu idejnih rješenja i ostalo uložili smo do sada oko tri milijuna kuna. Izgradit ćemo trgovački centar od dvije tisuće četvornih metara, što je otprilike prostrano kao Plodine u Karlovcu – kaže Bakin i najavljuje izgradnju do kraja godine.

Ministarstvo unutarnjih poslova razmatra tri lokacije za policijsku postaju, jedna je i ova. Grad najavljuje početak gradnje tržnice u listopadu, a otvorenje sljedeće godine. Izgradnja crkve ipak će malo pričekati, no kada se izgradi, većina župnih djelatnosti preselit će se u nju iz crkve svetog Antuna Padovanskog.

Duga Resa i dalje čeka ulagača da prikupi dovoljno kapitala i počne s gradnjom autobusnog kolodvora kod NTL-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije