Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posluje s gubitkom

Kreće sanacija vinkovačke Županijske opće bolnice

bolnica
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
27.04.2013.
u 08:07

Obveze vinkovačke bolnice narasle su na 53 milijuna kuna. Ravnatelj bolnice, dr. Krunoslav Šporčić kaže kako je glavni uzrok nagomilanih obveza, nedovoljni limiti koji su određeno još 1996

Županijska opća bolnica Vinkovci jedna od od onih koje su poslovale s gubitkom pa je Županijska skupština, prema preporuci Upravnog vijeća, odlučila da ide u program sanacije koji će uskoro krenuti. 

Obveze vinkovačke bolnice narasle su na 53 milijuna kuna. Ravnatelj bolnice, dr. Krunoslav Šporčić kaže kako je glavni uzrok nagomilanih obveza, nedovoljni limiti koji su određeno još 1996.

- Jedino u vremenu od 2008.-2009. kada je limit bio u jednoj od sanacije bolnice, određen na 13 milijuna kuna, bolnica jep pozitivno poslovala i tada smo čak uspjevali smanjiti svoje dospjele obveze prema dobavljačima. No, kako je nastupila ekononska kriza, kojom je počela štednja i u području zdravstva, mjesečni novčani prihodi od HZZO-a neprestano su nam smanjivani tako da smo došli u situaciju da nismo mogli ispunjavati sve svoje obveze prema dobavljačima - objašnjava dr. Šporčić dodajući kako se uskoro očekuje imenovanje Sanacijskog upravnog vijeća i sanacijskog upravitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije