Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZAKONJE

Koze opasne i za vozače na cesti, nedavno pregaženo njih 17

koze
Dragutin Šantoši
30.06.2010.
u 17:22

U selima pod Papukom 10.000 ovaca, 3000 koza i 500-tinjak svinja koje bez nadzora prave velike štete susjedima.

VOĆIN – Ispaša koza, ovaca i svinja bez nadzora na području Općine Voćin i nije neki prekršaj jer je neodgovorno ponašanje vlasnika prema domaćim životinjama postalo gotovo uobičajena praksa.

Tako se prije više od mjesec dana dogodilo da je u Macutama kamion na cesti pregazio 17 koza, što je stočaru nanijelo veliku štetu. No, štetu čini i stoka, pa tako Mirko Matić iz Macuta gotovo pet godina čeka odgovor na pismeni podnesak od općinske vlasti zbog štete koje su mu nanijele koze.

- Susjedove koze ušle su mi u voćnjak sa 375 šljiva, koji je u sustavu poticaja, i gotovo da nema voćke koju nisu oštetile. U međuvremenu se promijenio i općinski načelnik, ali se praksa puštanja domaćih životinja, koje nam čine štetu, na cestu i u susjedstvo nije promijenila. Posljednjih tjedana moj vrt i voćke su na meti krda domaćih crnih svinja koje slobodno skitaju po selu i prave nam štetu. Više ne znamo kome da se obratimo za pomoć jer na naše molbe nitko ne reagira, kaže Mirko Matić iz Macuta.

U Općini Voćin potvrdili su nam da je Općinsko vijeće svojim odlukama propisalo obvezu držanja stoke i drugih domaćih životinja pod nadzorom i u ograđenom prostoru te da će protiv prekršitelja podnijeti prijave.

Prostorno je Voćin najveća općina u Virovitičko-podravskoj županiji i u njoj obitava više od 10.000 ovaca, više od 3000 koza, te 500-tinjak svinja koje tako brojne nije lako nadzirati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije