Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspjeh

Koprivnički saksofonist Vojkan Jocić svira na festivalu u Teksasu

Jazz
Marijan Sušenj/PIXSELL
12.03.2013.
u 14:00

Jocić nastupa s Kristian Terzić Bandom, koji je prošao u konkurenciji od 20.000 bendova iz cijelog svijeta

Koprivnički glazbenik Vojkan Jocić, jedan od najcjenjenijih hrvatskih saksofonista, otputovao je jučer u Sjedinjene Američke Države, u teksaški grad Austin. Ondje će nastupiti na festivalu South by Southwest (SXSW) kao član jazzerskog Kristian Terzić Banda, koji je nastup na festivalu izborio u konkurenciji od 20.000 sastava iz cijeloga svijeta.

Nick Cave

SXSW je desetodnevni filmsko-glazbeni festival s četvrtstoljetnom tradicijom. Kristian Terzić Band nastupa, naravno, u glazbenom dijelu, u kojemu su najavljena i zvučna imena poput Nicka Cavea i The Bad Seeds te Jovanottija. Samo pojavljivanje u takvome društvu (premda neće dijeliti pozornicu), veliki je uspjeh za hrvatski jazz. Na SXSW-u nema drugog izvođača iz naše regije.

- Dogovorena su nam dva nastupa, a namjeravamo pohoditi i seminare koji se održavaju u sklopu festivala. Tko zna, bude li sreće, mogla bi nas zapaziti neka od tamošnjih producentskih kuća pa nam to postane odskočnom daskom za međunarodnu karijeru - kazao je Jocić uoči puta.

Fusion

Band koji vodi vrsni pulski klavijaturist Kristian Terzić, i u kojemu, uz Jocića na saksofonu, sviraju i Branko Sterpin na trubi i krilnici, Luka Veselinović na basu i Adriano Bernobić na bubnjevima, u tome sastavu postoji dvije i pol godine, a izvodi fusion, spoj jazza i rocka.

Zavidnu virtuoznost momci su pokazali pred koprivničkom publikom u četvrtak, na koncertu koji je bio “pretposljednja proba” uoči odlaska u Ameriku. U nedjelju su, pak, svirali u Puli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije