Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smatraju da mogu i b

Koprivnička uprava pohvalila se - dosad iz EU fondova 2 milijuna €

'29.08.2012., Koprivnica - Press konferencija u Gradskoj vijecnici o EU fondovima koji su na raspolaganju hrvatskim institucijama. Voditeljica odsjeka za EU integracije Vedrana Knezevic i pomocnica mi
'Marijan Susenj/PIXSELL'
30.08.2012.
u 11:15

Pred nama je vrijeme projekata, odgovornosti i znanja - istaknula je koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak

Koliko je grad Koprivnica uspješan ili nije u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije?

Vedrana Knežević, voditeljica gradskog odsjeka za europske integracije, kaže da je Koprivnica u tom pogledu već jako puno napravila. Pohvalila se da su sudjelovali u nizu različitih programa, od IPA prekogranične suradnje pa sve do velikog FP7 programa, direktno financiranog od Europske komisije. Ipak, dosadašnje razdoblje okarakterizirala je kao svojevrsnu vježbu koja je služila učenju i pripremi za znatno izdašnije strukturne fondove koji će tek biti dostupni.

–Kroz provedene projekte samo grada Koprivnice, dakle bez agencija, ustanova i drugih, u našu blagajnu slilo se 513.000 eura, a kroz projekte koji se upravo dovršavaju 586.000 eura. Kroz dva odobrena projekta kroz iduće četiri godine trebali bi dobiti još 980.000 eura - s brojkama je izašla Helena Hećimović, savjetnica koprivničke gradonačelnice, koja također nije skrivala zadovoljstvo dosad učinjenim, izrazivši nadu da će biti i uspješniji.

–Potrebno je naučiti se drugačijem načinu poslovanja i raspolaganja novcem. Pred nama je vrijeme projekata, odgovornosti i znanja - istaknula je Vesna Želježnjak.

Podršku koprivničkoj \"ekipi za EU fondove\" pružila je i pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

–Koprivnica je prilike i mogućnosti iskoristila gotovo u najvećoj mjeri. Posebno se to odnosi na programe i projekte vezane uz prekograničnu suradnju. Osim što je grad aktivan u prekograničnim programima, jako puno se radilo i na ostalim pruženim mogućnostima, pritom prvenstveno mislim na FP7 projekt koji je izrazito teško pripremiti i provesti, budući da je konkurencija ogromna. Dobiti jedan takav projekt i sudjelovati u njemu veliki je uspjeh - poručila je Helga Bubanović Devčić.

 

Komentara 3

YO
yocko
21:47 30.08.2012.

Jao što su gumbi napeti!!

YO
yocko
13:54 31.08.2012.

Tko je to odmah ljubomoran??

LU
luksa
14:11 30.08.2012.

Budale se hvale koliko su milodara naprosili, umjesto da kažu koliko su otvorili novih radnih mjesta, koliki im je izvoz, koliko im je porasla profitabilnost i tako dalje. Padamo sve dublje u moralnu baruštinu potaknutu neradom i ljenošću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije