Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljstvo

Koprivničanac Deetz s Britancem Mylesom probija se na scenu

'vales02_nnn_pod_301012'
''
31.10.2012.
u 12:45

Myles i Dino u albumu se ne baziraju samo na rapu, nego i na klupskoj glazbi, uz nekoliko R'n'b pjesama

Mladi Koprivničanac Dino Valeš, umjetničkog imena Deetz, nedavno je objavio svoj prvi demo album u suradnji sa sve poznatijim londonskim glazbenikom i tekstopiscem Mylesom Brownom. Album na kojem se nalazi šest pjesama nosi jednostavan naziv "Deetz & Myles Brown EP", a financirali su ga sami. Na albumu gostuju i pjevač iz Londona Ayo te jamajkanski pjevač Ghost Dan, a za četiri od šest pjesama produkciju potpisuju poznati britanski producenti.

Spojili ih roditelji

– Kako je došlo do naše suradnje? Mylesova baka rodom je iz Sigeca i njegov je otac kao klinac živio u Hrvatskoj i družio se s mojom majkom. Preko njih se znamo zapravo od malih nogu. Do prije četiri-pet godina nismo bili u kontaktu, ali od tada se redovito čujemo i posjećujemo. S obzirom da nam je strast za glazbom obojici u krvi, dogovorili smo se da bi nešto zajedno mogli napraviti i tako smo na kraju objavili album – otkrio je 25-godišnji Dino i dodao kako album, u kojem se ne baziraju samo na rapu, nego i na klupskoj glazbi, uz nekoliko R'n'B pjesma, u svrhu promocije dijele besplatno.

Mladi Koprivničanac, inače već devet godina honorarni suradnik na Radio Dravi, ljubav prema glazbi naslijedio je od oca. Pisanjem tekstova, kaže, bavi se od petog razreda osnovne škole, a kao klinac imao je i nekoliko live-nastupa. U srednjoj školi snimio je mnogo pjesama, ali do suradnje sa 26-godišnjim Mylesom malo se udaljio od svega. Sada je ponovno pun elana.

– Ne namjeravamo se zadržati na tom jednom albumu jer imamo velike planove, dobre i inovativne ideje. Neke pjesme za naš idući projekt su već u pripremi, a ja planiram i jedan samostalni projekt – izjavio je Dino, rekavši da im je prije svega želja na što bolji način promovirati njihov prvi album.

U potrazi za promotorom

– To nipošto nije jednostavno jer smo novi na našoj sceni, a problem nam stvaraju i veliki troškovi koji bi nastali kada bi Myles na nastupe dolazio u Hrvatsku. Zasad nam zapravo promocija ide bolje u inozemstvu, nego u Hrvatskoj. Prvi singl s albuma, pjesma Toast, koju smo napravili s Ayom, već je odabrana među deset pjesama za jednu američku reklamu – kazao je mladi Koprivničanac i otkrio da su i dalje u potrazi za menadžerom koji bi im pomogao u probijanju na glazbenu scenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije