Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gluma

Komedijaši najavili pohod na varaždinsku Arenu!

staznjevec (1)
presnimila Lj. Risek
12.03.2012.
u 11:39

Nikola Sedlar: U program smo morali uključiti svu djecu, jer da smo nekoga zaobišli, bilo bi jao i pomagaj!

Više od 400 Stažnjevčana, ali i gostiju iz Zagreba, Ivanca, Lančića, Margečana i Maruševca prošlog je vikenda do zadnjeg mjesta ispunilo veliku dvoranu ivanečkoga KTC-a te potom više od dva sata grohotalo uz urnebesne predstave glumačke družine Komedijaši i ništa manje zanimljiv program najmlađih Stažnjevčana. Budući da su program svojih glumaca i djece pratili gotovo svi stanovnici stažnjevečkog kraja, a i nasmijani župan Predrag Štromar s nevjericom je prokomentirao da „takvog mjesnog odbora u Varaždinskoj županiji nema“, domaćini na čelu s glavnim organizatorom – mjesnom Udrugom za sport i kulturu ponovno su na djelu potvrdili da je razina uključenosti mještana u kulturni i sportsko-rekreacijski život tolika da se s pravom može govoriti o – stažnjevečkom fenomenu.

– Doslovce sva djeca u Stažnjevcu žele pjevati, plesati i recitirati. Sve smo ih morali uključiti, a da smo nekoga zaobišli, to bi bila katastrofa! Dva su mjeseca dvaput tjedno dolazili na probe i nitko nije izostao niti im je bilo teško! – kaže predsjednik udruge Nikola Sedlar. Plešu i stihove govore čak i oni najmlađi, trogodišnjaci. Lijepo je što su u program uključena i djeca s posebnim potrebama, a mali izvođači na glavnoj pozornici toliko žude za nastupom da jedva čekaju mikrofon! Očito su i oni krenuli stopama svojih roditelja, koji na isti način sudjeluju u mjesnom rekreacijskom životu. U njega pak je uključeno pola stanovnika Stažnjevca, dok ih druga polovica aktivno podržava.

No, glavne su zvijezde Stažnjevca Komedijaši, koji su za ovu priliku izveli čak četiri komedije, tri od njih iz pera nadarenog autora Ivice Kroga, kojemu svježe ideje nadahnute životom stažnjevečkog sela, ali i britka politička satira, naviru tako brzo da ih ne stigne ni pisati. U "Stažnjevečkoj kronici" glumci su na šaljiv i dobronamjeran "pik“ uzeli sve županijske dužnosnike, pa i ivanečkog gradonačelnika Batinića, sugeriravši mu kako da što bolje iskoristi dužnost aktualnog potpredsjednika Sabora, a potom su buru smijeha izazvali komedijama "Kod doktora 2" i "Autoškola".

– Sim smo došli zato što nam je stara mjesna škola u Stažnjevcu odavna postala pretijesna za mnoštvo gledatelja. Sad nam je i KTC premali, pa najavljujemo pohod na varaždinsku Arenu! – u šali su razdraganoj publici poručili raspoloženi Komedijaši.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije