Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitica

Koalicija počela, HDZ završio, a HSP ni za ni protiv

begovic
Dragutin Šantoši/Pixsell
10.11.2010.
u 16:26

Bivši koalicijski župan Ivan Begović opovrgava početne zasluge HSP-a i HDZ-a za županijske kapitalne projekte.

Projekte gradnje nove bolnice, navodnjavanja i Visoke drvne škole, kao i neke druge kojima se sada hvale HDZ i HSP, nisu pokrenuli oni nego su to projekti bivše županijske koalicijske vlasti na čelu s HSS-om iz 2001. i 2002. godine, kaže bivši župan Ivan Begović reagirajući na javne istupe aktualnog župana Tomislava Tolušića (HDZ) i bivšeg župana Zvonimira Šimića (HSP).

- Ne znam kome treba takvo prisvajanje kada se prava istina dobro zna i sve je to zapisano i dokumentirano. HDZ je te neke projekte kočio, a HSP nije bio ni za ni protiv. Ponos je tadašnje vlasti i gradnja nove srednje škole u Virovitici, koja je bila prvi projekt javno-privatnog partnerstva u državi, a na čije otvaranje nismo ni  pozvani. Gotovo svi projekti koje smo tada pokretali bili su vezani uz gospodarstvo i u interesu gospodarstva, a cilj im je bio zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta. Vodili smo takvu politiku da milijuni kuna uloženi u ovo područje ovdje i ostanu, pa smo tako pomogli i svojim prijevozničkim tvrtkama da dobiju poslove na gradnji virovitičke obilaznice.

- Šteta je što se tako nije nastavilo, a sada mogu samo zahvaliti političkim strankama koje su započete projekte završile - kaže Ivan Begović koji je u međuvremenu napustio političke vode. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije