Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zalutao

Kit dug deset metara viđen u Kvarnerskom zaljevu

grbavi kit
Goran Kovačić/Pixsell
14.07.2011.
u 17:45

Najvjerojatnije je riječ o Balenoptera physalusu, velikom grbavom kitu, vrsti koja inače živi u Sredozemnom moru i koja ponekad zaluta u Jadran.

Kit dug deset metara viđen je danas u Kvarnerskom zaljevu, a potvrđuje to i fotografija očevica koju su analizirali i stručnjaci lošinjskog Plavog svijeta i Prirodoslovnog muzeja Rijeka.

Najvjerojatnije je riječ o Balenoptera physalusu, velikom grbavom kitu, vrsti koja inače živi u Sredozemnom moru, a zna se dogoditi da ponekad zaluta u Jadran. Ovaj je morski sisavac viđen u jutarnjim satima ispred riječke Costabelle.

Premda je u to vrijeme ondje patrolirao brod Lučke kapetanije Rijeka, nisu nam mogli potvrditi da su uočili kita, ali su tragom dojave obavijestili riječki Prirodoslovni muzej, potvrdio nam je Darko Glažar, lučki kapetan.

Ključne riječi

Komentara 6

DA
Dak1807
18:03 14.07.2011.

Kad svi dolaze na Jadran , došao i on....

PO
podravacc
19:02 14.07.2011.

pa zar nisu vrli i učeni oceanografi prije 3-4 tjedna rekli da su pod morem velike oči pa se svašta priviđa kad je jedan ronilac prijavio da je vidio kita od desetak metara uz obalu Istre???

PU
pusrane
07:52 15.07.2011.

E da je viđen u Piranskom zaljevu Janezi bi ga odmah uhvatili za kitu i rekli da je njihov....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije