Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revitalizacija

Keramika Modus najavila početak proizvodnje u KIO keramici

kio
Dragutin Šantoši/Pixsell
01.06.2010.
u 20:26

- Prilikom dogovora o zakupu bilo je najavljeno da će 'Samoborka' u Orahovici u početku zaposliti 80 radnika.

Samoborsko poduzeće 'Samoborka', koje je po odluci Odbora vjerovnika poduzeća 'KIO' keramika u stečaju d.d. dobilo u zakup tvornice keramičkih pločica u Orahovici i Rujevcu, potpisalo je ugovor o zakupu. Tvrtka u kojoj će radnici raditi bit će 'Samoborkino' poduzeće 'Keramika Modus' iz Vojnića, a prema prvim najavama u srijedu bi na posao trebalo doći prvih 120 radnika.

Oko 460 radnika u obje tvornice pet mjeseci nije primilo niti jednu kunu za plaće ili bilo kakve naknade, pa radnici s nestrpljenjem čekaju pokretanje proizvodnih pogona. Ipak, zbog toga što više mjeseci tvornica nije radila, sada kada je proizvodnja dobila plin pokazalo se da ima curenja plina, pa proizvodnja neće krenuti sve dok se kvarovi ne poprave i ne ishode potrebni atesti.

- Prilikom dogovora o zakupu bilo je najavljeno da će 'Samoborka' u Orahovici u početku zaposliti 80 radnika, a sada se pokazuje da je to za 40 radnika više nego što se očekivalo. Tehnološki proces u proizvodnji keramičkih pločica je takav da se peći ne isplati gasiti, pa će orahovička tvornica raditi u tri smjene. Očekujemo da će novoprimljeni radnici, koji doista nemaju od čega živjeti, od novog poslodavca dobiti akontaciju plaće što bi ublažilo njihovu tešku materijalnu situaciju sve dok ne ishode svoja prava za isplatu plaća i naknada tijekom stečajnog postupka, kaže županijski sindikalni povjerenik Zdravko Čačinović.

U gradskom komunalnom poduzeću 'Papuk', koje je distributer plina' za tvornicu tvrde pak da s novim partnerom žele započeti suradnju s 'čistim računima', te da neće tolerirati neplaćanje potrošenog plina.

Komentara 3

UD
udrimuski
09:17 09.06.2010.

downunder, neznam jel si sarkastičan možda ali jako su sretni radnici i zahvalni bogu što je došla samoborka, možeš si mislit... bili bi sretni da je država i službe prije radile svoj posao pa nebi niti došlo do ovoga. sad moraju gledati iživljavanje od strane nove elite i starog kadra poslovođa.

DO
downunder
21:22 01.06.2010.

Lako je bilo dok je dikobraz bio na vlasti i dok je kio živio na državnim jaslama. Ipak. hvala Bogu na Samoborki.

UD
udrimuski
15:40 02.06.2010.

sad se postavlja pitanje, jeli trebalo doći do ovoga? godine nesavjesnog poslovanja, nerealna zaduživanja, netransparentno poslovanje! koja služba u ovoj državi je odradila svoj posao, Uskok-NE, Financijska-NE, Revizija-NE, Policija-NE, Lokalna Uprava-NE, Vlada-NE, ZNAČI NITI JEDNA, NIŠTA, NULA BODOVA- A ZAA ŠTA VAS MI ONDA GOSPODO PLAĆAMO, DA SJEDITE U KANCELARIJAMA I TROŠITE NAŠE NOVCE, NEMOJTE SE ČUDITI DA SE ZA GODINU DANA ISTO OVO DESI I VAMA U TIM SLUŽBAMA JEL NISTE RADILI ONO ŠTO STE MORALI I TREBALI, A DESIT ĆE SE, ONDA ĆETE ŠTRAJKATI I BUNITI SE, ALI BIT ĆE KASNO JEL STE DOPUSTILI UNIŠTENJE SVEGA ŠTO SMO MI OBIČNI RADNICI STJECALI GODINAMA, MOŽE VAS BITI SRAMOTA...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije