Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova uprava

KBC Osijek platio 3 mil. kn kamata. \'Za to je mogao kupiti 3 ultrazvuka!\'

'11.07.2010., Split - Bolnica Krizine, odjel za plasticnu kirurgiju.  Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
15.05.2012.
u 13:50

Ukupan dug svih hrvatskih KBC-a, dulji od 365 dana, iznosi 114 milijuna kuna. Od toga je dug KBC-a Osijek 104 milijuna kuna!

– Ukupan dug svih hrvatskih kliničkih bolničkih centara, dulji od 365 dana, iznosi 114 milijuna kuna. Dug KBC-a Osijek u tom je iznosu 104 milijuna kuna! Ukupni manjak ove bolnice je više od 380 milijuna kuna, a ministarstvo je već saniralo 90 milijuna kuna prema veledrogerijama – porazni su podaci koje je danas za posjeta osječkoj bolnici iznio ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić.

Manjak opreme

Bivše uprave KBC-a Osijek, dodao je, uredno su tužila trgovačka društva u vlasništvu države, županije pa i grada i redovito naplaćivale kamate. Tako je lani, samo na ime zateznih kamata, osječkom Vodovodu KBC platio tri milijuna kuna. Za taj su se novac mogla kupiti tri ultrazvuka srca.

– Iz razgovora s kolegom, kardiologom Krešimirom Jelićem, doznao sam da u KBC-u postoji jedan UZV srca, star devet godina – kazao je ministar najavljujući da je odmah jučer raspisan natječaj za nabavku UZV srca, ali i ginekološki te neurološki ultrazvuk.

– Od nove uprave, na čelu s v.d. ravnateljem doc.dr. Brankom Radanovićem, očekujem prije svega smanjenje lista čekanja, objedinjeni hitni bolnički prijam i dnevnu bolnicu. Ne dvojim da će nova uprava učiniti sve da se KBC Osijek vrati u vrh europske medicine – naglasio je R. Ostojić.

(Pre)naglo zapošljavanje

Osječka bolnica, otkrio je, ima 3259 zaposlenih, od čega je 66 posto zdravstvenih djelatnika. Međutim, ono što je vidljivo, kazao je ministar, jest da je 2011. godine broj zaposlenih na neodređeno naglo skočio za gotovo 300 osoba.

– Paradoks je u ovoj bolnici cijeli niz stvari. Jako je puno nezdravstvenih djelatnika. Očekujem da broj zaposlenih na neodređeno raste, ali kontinuirano, a ne s ovako velikim skokom kakav je bilo 2011. – naglasio je ministar koji je bio prilično zatečen lošim stanjem zgrada u kojima, prije svega, djeluju Interna klinika i Klinika za neurologiju.

Ključne riječi

Komentara 2

BA
balansero
22:28 15.05.2012.

lako je ministru govoriti o ekonomiji kad u njoj ne sudjeluje. zašto ministarstvo više ne plati sva dugovanja bolnicama do 20.12. tekuće godine pa neka idu u novu godinu bez duga sa nulom na računu. samo su dvije mogućnosti u rješavanju tog problema ili će kasniti plaće ili se kasni plaćanje dobavljačima, u oba slučaju kamate su izvjesne.

PA
patavo
09:47 16.05.2012.

što je tu čudno...da se ima novaca platilo bi se odmah bez kamata ..kako u držav..i privr..sektoru tako i mi pojedinci..i ja za kamate što ću dati za stan mogao sam uzeti jedan omanji auto...pa ne plačam ih što too volim nego što nemam drugi izlaz...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije