Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ah, ta policija

Kažnjena zbog navodnog parkiranja na mjestu za invalide

parking02
arhiva vl
27.07.2010.
u 10:22

Iako je automobil bio parkiran pored invalidskog mjesta, Prekršajni sud u Karlovcu osudio ju je na tri dana zatvora.

Upravo sam uplatila prvu ratu kazne za prekršaj koji nisam počinila. No, i to je bolje nego da završim u zatvoru – kaže 62-godišnja Karlovčanka Mira Kozlica. 

Nije okrenula papir 

Policijski službenik ispisao joj je 25. rujna 2008. godine u 2.35 sati kaznu zbog parkiranja na mjestu predviđenom za vozila invalida, u Ulici kralja Petra Krešimira IV., kod kućnog broja 2A. Međutim, M. Kozlica, uvjerena da nije počinila taj prekršaj, uzima fotoaparat i fotografira položaj svog fiata punto. Sudeći po fotografiji, automobil se nalazi na mjestu koje uopće nije predviđeno za parkiranje, nego je samo ostatak nakon ocrtavanja parkirališta.

 – Istog dana podnijela sam žalbu PU karlovačkoj sa zahtjevom da se protiv mene obustavi postupak. No, 30. rujna dobivam očitovanje policije u kojem piše da za to ne postoje olakotne okolnosti – govori Mira Kozlica. U listopadu 2008. dobila je obvezni prekršajni nalog u kojem piše da u roku od osam dana mora platiti 700 kuna.

 – Odbila sam to učiniti, jer nisam parkirala na mjestu za invalide nego pokraj njega – kaže Mira Kozlica. Nije okrenula list toga, na prvoj stranici polupraznog dokumenta, i pročitala dio u kojem piše da ima pravo prigovora na to rješenje. Osmodnevni rok je stoga propustila. Rješenje je postalo pravomoćno 28. studenoga 2008. Sudac Prekršajnog suda u Karlovcu Zvonimir Rauch je 29. lipnja ove godine osuđuje na trodnevnu kaznu zatvora, no ipak je uvažena njezina molba da kaznu plati obročno.

 Nema za odvjetnika

 U Gradu, sudeći po fotografiji, zaključuju da njezin auto nije bio parkiran na mjestu za invalide.

 – Mirovina mi je 2000 kuna, a režije 1200. Za odvjetnika nemam novca. Plaćam kaznu ne zbog krivnje, nego zato što ne želim da petero unučadi priča da im je baka u zatvoru. Da sam kriva, ne bih imala obraza ustrajati u svojoj priči – kaže Kozlica.

Komentara 4

Avatar possibilis
possibilis
11:04 27.07.2010.

Dok prica o svom obrazu jasno je da baka vozi Fiat Uno. Da je Mercedes (npr. Imotskih registracija) odavno bi bilo novca za odvjetnika i debelo bi se znala iskoristiti sva prava cak i prije prava na zalbu. Bako, bako naradila si se u zivotu i vozis Fiat Uno i placas kazne za ono sto nisi napravila... a placas skupa sa nama i za razne Mercedese koje neces nikad vidjeti.

Avatar Nidgge
Nidgge
18:27 27.07.2010.

živilo naše sudstvo,ako na ovakvom slučaju gdje je sve jasno osuđuju ljude pitanje je koliko je nevinih po zatvorima,a (mili)policajca koji je složio kaznu treba unaprijediti jer iako je neobrazovan po pitanju prometnih pravila uspio je državi priskrbiti nešto kunića.. Baka treba platiti kaznu ali ih usput ganjati do televizije i po svim novinama pa se možda nađe netko ko se razumije u prometnu signalizaciju pa joj to storniraju za jedno 10-15 god.

OB
-obrisani-
18:46 30.07.2010.

Pa da li itko u tom gradu cita novine? Nije mi jasno da nitko nista ne poduzima.Da li se G.Rauch konzultirao sa policijom i drugim institucijama prije donosenja ove sramne odluke.Treba zenu strpati u zatvor tako da unuci vide gdje zive i sto prije shvate da pripremaju teren za odlazak iz ove ucmalosti.Jadni su stariji koji nemaju izbora ali mladi (a to ce im europa omoguciti) ce dati petama vjetra pa ce mo kupovati jeftine Kineze,Siptare da nam rade jer mi smo prebogati da bi radili ,jer svi mi hocemo biti kapitalisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije