Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon za sve

Karlovčani ogorčeni! Policija sve češće "vreba" i globi bicikliste

biciklisti04_dog_210711.jpg
Dominik Grgurić/PIXSELL
25.07.2011.
u 09:09

U dva i pol mjeseca policija kaznila 40 biciklista, a kazne i do dvije tisuće kn

Ogorčen sam jer sam kao biciklist platio kaznu u iznosu od čak 2000 kuna. Vozio sam se iz Mačekove prema tržnici. Na tom putu prođeš 10 metara vozeći se u suprotnom pravcu od dozvoljenog. No, "zaskočila" su me dva policajca na biciklima – kaže jedan od čitatelja. 

‘Globe sirotinju’

Čude ga drastične kazne.

– Umjesto da se potiče vožnja biciklima, policija globeći sirotinju puni proračun. Toliko sam razočaran da više nikad neću sjesti na bicikl – kaže naš sugovornik.

Policija je od 1. svibnja kaznila 40 biciklista zbog nepropisne vožnje, doznajemo od policijske službenice za odnose s javnošću Andreje Lendard, i to najčešće sa 300 kuna.

– I na bicikliste se odnosi zakon. Praksa je pokazala da su oni najranjiviji sudionici u prometu pa se stoga za godine, a posebice od proljeća do jeseni, provodi mjesečno barem jedna akcija kontrole vozača bicikala, mopeda i motocikala – kaže Lenard.

Bicikl je vozilo kao i svako drugo i biciklist može biti kažnjen zbog vožnje u suprotnom smjeru, prolaska na crveno svjetlo, vožnje u pješačkoj zoni... No, kazne su se zaredale, a sve je više građana nezadovoljno. Gradonačelnik Damir Jelić nije o ovom problemu razgovarao s načelnikom PU karlovačke Josipom Čelićem.

– Postoji značajan broj i duljina biciklističkih površina. Njihovo korištenje na zavidnoj je razini, a bila bi i viša kada bi postojala cjelovita mreža staza i trakova uzduž važnijih prometnica. Radimo na njezinu ostvarenju – kaže Jelić.

Građani sve češće traže i više biciklističkih staza kroz Zvijezdu i gradske parkove.

Blokirane i trošne staze

A kakva je postojeća mreža, najbolje se vidi u Tomislavovoj ulici gdje je već dugo biciklistička staza blokirana stalkom za bicikle ili na Prilazu Većeslava Holjevca gdje je staza toliko zanemarena da je već opasna po bicikliste i njihova vozila.

Komentara 7

Avatar babas
babas
10:45 25.07.2011.

To je državna politika koja udara na najsiromašnije. Pogledajte cijene kile kruha u Hrvatskoj i Sloveniji. Kila raženog u HR 14 kuna,a u Sloveniji 7 kuna. Sirotinja mora vratiti što su političari pokrali!

ZV
zeleni vlak
12:05 25.07.2011.

Pa Drugarica Jaca se svojim banditima i vrhunskom Daličkom mora smisliti kako pokroati proračun a ovo je jedan od načina. Udri po sirotinji. Kada se balavci od bogataša propeljaju divljački mimo policije oni na to moraju zatvoriti oči. Hrvatska stvarnost.

HE
hellbani
09:36 25.07.2011.

zivio hdz i sdp... i punjenje proracuna na grbaci malog covjeka ! .,dok oni jedu kavijar i piju skupa vina, nas kradu di god stignu.. Osobno nebi platio takvu kaznu, vec bi rekao \" zelim u zatvor, ali u posebanu celiju kao i Sanader \" ;).. dorucak , rucak , vecera ... fino mmmmmm :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije