Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Invalidi rada

Karlovačka županija iznad prosjeka po broju invalida

invalidi01_PXL_kar_230312
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
23.03.2012.
u 11:32

U Karlovačkoj županiji je 16.286 osoba s invaliditetom ili 12,7 posto populacije

Po najnovijim podacima hrvatskog registra u Karlovačkoj županiji je 16.286 osoba s invaliditetom. To je 12,7 posto od ukupnog broja stanovnika županije. Time smo po broju osoba s invaliditetom iznad hrvatskog i svjetskog prosjeka – upozorio je predsjednik Udruge invalida rada grada Karlovca Josip Lukačić.

Podsjeća da je karlovačka podružnica osnovana još 1968. godine s ciljem organiziranja i okupljanja invalida rada. Trenutačno imaju 320 članova kojima nastoje poboljšati kvalitetu života. Stoga se redovito organiziraju izleti, putovanja, sportske aktivnosti i slično. Posebnu pozornost posvećuju članovima slabijeg imovinskog stanja. Lukačić upozorava i na podatke o ozljedama na razini države.

– Ukupno 15.791 ozljeda na radu bilo je 2010. godine. Najviše ih se događa u prerađivačkoj industriji, a na visokom je trećem mjestu zdravstvena zaštita i socijalna skrb. Prijavljeno je i 158 profesionalnih bolesti. Bolesti dišnog sustava koje su prouzročene azbestom, kao i kože zbog nadražujućih tvari su najčešće – kaže Lukačić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije