Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROJEKT

Karlovac tek drugi hrvatski grad s atraktivnim kazalištem sjena

teatar sjena
Ivona Škalamera/VLM
04.03.2010.
u 09:01

Ovaj zanimljivi projekt zajednički provode karlovački Promenada klub, bugarski stručnjak Velimir Velev i umjetnički voditelj zagrebačkog Lieberdancea Rajko Pavlić.

Na Akademiji nismo imali teatar sjena, i to osjećam kao minus u svom školovanju. No, drago mi je što smo nešto tako veliko doveli u naš mali Karlovac i što se ne događa sve samo u Zagrebu, poručila je hrvatska glumica i rođena Karlovčanka Zrinka Cvitešić na jučerašnjem predstavljanju projekta međunarodne kulturne suradnje za mlade “Neverbalni teatar - kazalište sjena”. Promenada klub Karlovac provest će ga u suradnji s umjetničkim voditeljem “Lieberdancea” Rajkom Pavlićem i predavačem na akademiji za kazalište i film u Sofiji Velimirom Velevim. Održat će radionice za mlade od 15 do 29 godina, s kojima će pripremiti i predstavu. Velev je i utemeljitelj kazališta slijepih u Sofiji, radio je i s gluhima, a rad s Karlovčanima vidi kao novi izazov.

 – Teatar sjena je igra svjetlosti, pa mi je bilo nevjerojatno kada su i slijepi u tome uspjeli – kazao je Velev, koji se raduje ovoj suradnj. Igor Beketić iz Promenada kluba kazao je da će to biti eksperiment, jer će se raditi i s učenicima i studentima koji nisu izabrali kazalište za životni poziv. Rezultati prvog dijela projekta vidjet će se za dva mjeseca, za što su od Grada dobili 30.000 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije