Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dupli pas

Karlovac ide u likvidaciju, a Slunj i Duga Resa igrat će kraj Korane

nogomet
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
06.06.2012.
u 12:28

Oba trenera finalista kupa mogućnost da se iduće sezone sretnu s Karlovcem u utakmici na županijskoj razini smatraju lošom za nogomet

Finale Hrvatskog nogometnog kupa za Karlovačku županiju između Duge Rese i Slunja odigrat će se u četvrtak na stadionu Branko Čavlović Čavlek. Susret počinje u 19 sati, igrat će se pod reflektorima, ulaz je besplatan, a već su najavljene i grupe navijača koje će bodriti obje momčadi.

Vrijeme ne ide u prilog

Sve to jamči veliku nogometnu feštu i velik korak prema popularizaciji nogometa i sporta uopće na ovim prostorima – rekao je Tomislav Kuzman, tajnik županijskog nogometnog saveza. No taj bi susret mogao biti najava kako će izgledati ‘sudari’ najboljih momčadi u županiji ako, što je vrlo izvjesno, dođe do likvidacije NK Karlovca, dojučerašnje nogometne perjanice.

Sve je izvjesnije da do odluke hoće li se iduće godine Karlovac natjecati u drugoj ligi i tako otvoriti vrata privatizaciji i ulasku u vlasništvo partnera iz Češke, neće doći ni na današnjoj sjednici izvršnog odbora HNS-a. Ako ne dobije zeleno svjetlo na natjecanje u drugoj ligi, Karlovac će sigurno u likvidaciju, a dugovi će ponovno pasti na teret poreznih obveznika.

 – Česi su izrazili želju o ulasku u vlasništvu, a mi im uputili pismo o volji da se klub restruktuira u dioničko društvo. Međutim, vrijeme nam ne ide u prilog i tu vidim ozbiljan problem. Nemamo ni jedan mehanizam da utječemo na razvoj situacije. Likvidacija je logična, a onda nam predstoji organiziranje nogometnih entuzijasta i početak jednog novog-starog kluba – poručio je karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Svaki susret-derbi

 Iako problemi NK Karlovac u prvi plan guraju neke druge ekipe, takvim raspletom nitko nije zadovoljan. Mogućnost da se iduće sezone sretnu s Karlovcem u službenoj utakmici na županijskoj razini oba trenera finalista kupa smatralu lošom za lokalni nogomet.

 – Iako bi županijska liga bila najjača u povijesti i svaki susret praktički bio derbi, generalno to neće donijeti korist. Želio bih da Karlovac ipak ostane u drugoj ligi – rekao je Goran Jurković, trener Duge Rese. Omer Tutić iz Slunja smatra da bi pad Karlovca u niži rang bio velika šteta, najviše za igrače.

 – Svi mladi igrači koji pokažu vrijednost žele u bolji i veći klub. Bez Karlovca u prvoj ili drugoj ligi mogućnost za to je znatno manja – kaže Tutić.

Ključne riječi

Komentara 1

OD
ODzizsKrajst
23:21 06.06.2012.

Sve pet ali ak će utakmicu u 19 sati igrat "pod reflektorima" onda su jednako tako mogli i utakmicu u podne odigrat "pod reflektorima" :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije