Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrijali se

Karin: To nije moralno i zakonito. Perković: Barem nudimo rješenja

'09.05.2012., Karlovac - U Gradskoj tvrtki Toplana zbog blokade racuna i velikih dugovanja biti ce proglasen stecaj. Osniva se nova tvrtka pod nazivom Gradska Toplana. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIX
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
16.05.2012.
u 11:06

Rasparava je prekinuta jer je u jednom trenutku \'nestao\' gradonačelnik Damir Jelić, ali i njegovi zamjenici Marina Kolaković i Dubravko Delić

Nakon što je stečaj karlovačke Toplane postao sve izgledniji, osnovana je nova tvrtka. Gradska toplana trebala bi biti spas i Karlovčanima osigurati grijanje i u idućoj sezoni.

Nova toplana je u stvari paralelna tvrtka koja bi od stare, opterećene dugovima većim od 70 milijuna kuna, trebala unajmiti prostor, svu opremu, kotlove, vrelovode, vozila, pa čak i radnike. Zaključak je to nakon višesatne i mučne rasprave na jučerašnjoj sjednici karlovačkog parlamenta.

 Izigrani vjerovnici

 Upravo je paralelna organizacija izazvala mnoštvo kritika iz oporbenih redova.

 – Imamo situaciju u kojoj se stvaraju dugovi, pa se bježi u drugi d.o.o. i ostavljaju dugovanja. Time se šalje loša poruka gospodarstvenicima da i oni to mogu raditi. Na kraju pitam gdje je tu moral i hoće li za nastale dugove netko odgovarati – pitao se Josip Benčić. Njegov kolega Krunoslav Karin, koji se godinama bavi financijama, bio je još oštriji. Poručio je da to nije samo nemoralno nego i nezakonito.

 – To je potez u maniri najgorih slučajeva hrvatskog gospodarstva u zadnjih deset godina kojim se želi izigrati vjerovnike. To se ne smije. Nova tvrtka nema imovine ni garancije da će je vjerovnici, odnosno stečajni upravitelj stare toplane prepustiti.

Stoga mi nije jasno kako će nova toplana poslovati pozitivno s istim resursima kao stara uz obavezu plaćanja najma staroj – upozorio je Karin.

 Matija Perković (HDZ) branio je ideju o osnivanju Gradske toplane.

 – Naše rješenje možda nije moralno, ali je rješenje, a vi samo politizirate i ne nudite baš nikakvo – rekao je Perković, što je izazvalo novi val kritike oporbe.

 Čudo je samo u filmovima

 Marija Bodrožić Zorić kritizirala je i izbor Inoslava Latkovića za direktora Gradske toplane.

 – To je čovjek koji je već godinama na odgovornom mjestu u tvrtki i nije uspio učiniti ništa, a sad bi trebalo vjerovati da će u novoj učiniti čudo. Čuda se događaju samo u filmovima – rekla je M. Bodrožić Zorić.

 Sve je prekinuto nakon što je oporba odbila daljnju raspravu, jer u vijećnici nije bilo direktora toplane, gradonačelnika ni oboje njegovih zamjenika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije