Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sportaši ribiči

„Karas“ Novska obilježili 60 godina postojanja

karas (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/3
13.01.2013.
u 14:38

Podnoseći izvješće o radu, Boris Horvat, predsjednik, naglasio je kako se članovi društva smatraju promicateljima i turizma, čuvarima okoliša, vode i života u njoj na području grada.

NOVSKA - Ribiči Športskog ribolovnog društva „Karas“ Novska svečano su obilježili 60 godina rada. Članovi društva brinu se za sve ribolovne vode na području grada Novske, poribljavaju vode, održavaju obale, bave se ekologijom. Priređuju i ribolovna natjecanja na jezeru Bajer u Bročicama, o kojemu posebno skrbe i koje je u njihovom vlasništvu.

Podnoseći izvješće o radu, Boris Horvat, predsjednik, naglasio je kako se članovi društva smatraju promicateljima i turizma, čuvarima okoliša, vode i života u njoj na području grada.

- Kao sportaši ribiči osvojili smo brojna priznanja na natjecanjima u Hrvatskoj i svijetu, pohvalio je Horvat članove društva. Nisu izostala i priznanja u povodu šest desetljeća postojanja. Zlatnu plaketu Hrvatskog ribolovnog saveza novljanskim ribičima je uručio Vladimir Sever, predsjednik, a Miloš Grubić, priznanje u ime županije Sisačko moslavačke.

Priznanja su dobili i istaknuti članovi ŠRD „Karas“. Za značajan doprinos razvoju ribolovnog sporta, zaštitu ribljeg fonda i voda kao i čovjekova okoliša od onečišćenja, brončane značke dobili su, Hrvoje Crnojević, Milutin Jurić, Boris Horvat, Branko Štengl i Damir Katušić, srebrnu, Zlatan Klarić i Miroslav Jurić te zlatnu značku, Branimir Martić.

- Svojim radom, ribiči su uredili okoliš i ribičku kuću na jezeru Bajer, stvorili prostor koji je postao prepoznatljiv na turističkim kartama čime se promovira i naš grad, pa stoga pomoć grada neće izostati niti u narednim vremenima, najavio je Marin Piletić, zamjenik gradonačelnika. ŠRD „Karas“ ima 109 članova. Ono čime se ponose je veći broj mladih na koje prenose svoju ljubav i znanje o ribolovnom sportu, gdje je za sve dugo vrijedi jedno od najvažnijih pravila, „ulovi i pusti nazad u vodu“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije