Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samobor

Kamere će snimati ugibalište na Trgu kralja Tomislava

Samobor
ARHIVA VL-A
14.04.2010.
u 14:03

Na temelju snimke, komunalni će redari svima koji na ugibalištu budu dulje od deset minuta napisati kaznu.

Vozače koji se zaustavljaju na ugibalištima na Trgu kralja Tomislava u Samoboru uskoro će nadzirati kamera. Tu novost objavio je gradonačelnik Krešo Beljak na konferenciji za novinare.

Snimanje registracije

– Kamere će se staviti na jednu od zgrada i bit će uključene cijeli dan. Snimat će se automobili koji se zaustavljaju i na temelju snimke vidjet će se koji je automobil parkiran na ugibalištu dulje od deset minuta, koliko je dopušteno ondje ostati – rekao je gradonačelnik Beljak.

Postavljanjem kamera komunalni redari više neće morati izlaziti na teren, već će uz pomoć kamere vidjeti registraciju automobila i vozaču koji prekrši pravilo 10-minutnoga stajanja odmah u uredu napisati kaznu. A kazna za takav prekršaj vjerojatno će biti oko 300 kuna, rekao je Krešo Beljak.

Ne zna se još cijena

Postavit će se dvije kamere na jednoj od zgrada na Trgu kralja Tomislava, ali još se ne zna na kojem broju.

Nije još poznato ni koliko će to stajati Grad jer je trenutačno sve u fazi ideje. Tek kada se zatraže ponude za postavljanje tih kamera, koje će se inače povezati s Uredom za komunalno redarstvo, čiji će djelatnici nadgledati moguće prekršitelje, znat će se koliko će za to najnovije prometno rješenje Grad Samobor morati izdvojiti novca.

– Kamere ćemo nabaviti što prije i nadam se tako riješiti prometnu problematiku na trgu – rekao je samoborski gradonačelnik Beljak.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
07:41 15.04.2010.

Hoće li kažnjavati i činovnike koji sporo rade pa stvaraju red pred šalterima i tako vozila moraju biti duže na pariralištu? Ili je to parkiralište određeno isključivo za pljačkaše banaka i poštanskih ureda? Dođeš, uzmeš novac i nestaneš. Ako pak moraš čekati u redu, plati kaznu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije