Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciklona Ladislav

U Rijeci na ulicama plivaju ribe i to preko pješačkog prijelaza!

ribe u rijeci  (1)
Foto: Screenshot/RTL Televizija
1/34
Autori: vmo/VLM, eč/VLM
01.11.2012.
u 10:22

Pod morem je i mjesto Bilice kod Šibenika gdje je tijekom noći more poplavilo ulice tako da su neki dijelovi gotovo odsječeni, a u neke se kafiće može doći i čamcem.

Zbog najjačeg ovogodišnjeg juga, koje je puhalo u noći na četvrtak, i obilne kiše neka priobalna mjesta u Dalmaciji i na otocima su djelomično poplavljena, donosi Dalmacija News. Jak vjetar u Dalmaciji donijela je snažna ciklona Ladislav koja se razvila iznad sjevernog Jadrana. Poplavljena je tako splitska Riva, a u padu grana i stabala koje je lomio vjetar oštećeno je više automobila.  Pod morem je i mjesto Bilice kod Šibenika gdje je tijekom noći more poplavilo ulice tako da su neki dijelovi gotovo odsječeni, a u neke se kafiće može doći i čamcem.

Najjači udari juga kod Splita dosezali su i 112 km/h, dok je na otocima vjetar bio još i jači. Tako je na Visu dosezao čak 133 km/h, na Lastovu 119 km/h, a na Mljetu 116.

>> Oštećeno 30-ak vozila na Jadrolinijinom trajketu Marco Polo

Nevrijeme s olujnim jugom snažno je pogodilo i Istru i Kvarner. Najteže je bilo na Barbanštini, gdje je rano jutros pijavica u svega nekoliko minuta izazvala veliku materijalnu štetu.

Zbog obilne kiše poplavljene su i neke ulice u Rijeci. I dok su se Amerikanci šalili na društvenim mrežama objavom fotomontaža njujorške podzemne željeznice u kojoj nakon uragana Sandy bezbrižno plivaju morski psi, snimatelji RTL Televizije bili su veće sreće. Snimili su, naime, kako riječkim ulicama plivaju ribe! Da bi stvar bila zanimljivija, ribice su preko ceste odlučile preplivati preko pješačkog prijelaza. 

Problema je bilo i u Puli, gdje su vatrogasci tijekom noći i jutra imali niz intervencija. Poplavljen je i most Raša, zbog čega je u 4,40 proglašeno izvanredno stanje te je uspostavljena obrana od poplave na malom slivu Raša - Boljunčica.

I središte Rijeke je jutros osvanula pod morem. Zbog plimnog vala razina mora podigla se gotovo pola metra zbog čega je poplavljena riva, glavna gradska tržnica i okolne ulice, dio trga ispred Kazališta. Srećom, već tijekom prijepodneva more se povuklo. Slično je bilo u Bakru i Crikvenici, gdje je more gotovo preplavilo Jadransku magistralu.

>> Ako imate fotografije ili video posljedica nevremena, pošaljite ih na dojavi@vecernji.net

Komentara 22

M3
Miške 3
16:21 01.11.2012.

Znači, opet ribe na Korzu.

OB
-obrisani-
16:25 01.11.2012.

I meni je to čudno....tu inače plivaju krokodili!

Avatar Topgen
Topgen
18:57 01.11.2012.

U Veneciji ima pola metra vode na trgu Sv Marka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije