Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović

Josipović zadovoljan jer više nema sukoba sa Srbima povratnicima

ivo josipović (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
29.06.2010.
u 15:53

Ivo Josipović istaknuo je da će po dolasku u Zagreb razgovarati s premijerkom Jadrankom Kosorom te tražiti da Vlada RH učini sve da se što prije riješe problemi koji povratnicima znače egzistenciju.

ZADAR - Predsjednik Ivo Josipović danas je posjetio Islam Grčki, Smilčić i Benkovac, područja od posebne državne skrbi na zadarskom području, i upoznao se s problemima povratnika Srba i doseljenih Hrvata. Nakon što mu se nekolicina povratnika Srba požalila da godinama čekaju ishođenje papira za gradnju kuća, kao i uvođenje autobusne linije do Islama Grčkog, Ivo Josipović je istaknuo da će po dolasku u Zagreb razgovarati s premijerkom Jadrankom Kosorom te tražiti da Vlada RH učini sve da se što prije riješe problemi koji povratnicima znače egzistenciju.

 - Očito je da ima skandaloznih slučajeva koji su naša sramota i koje trebamo riješiti. Tek tada možemo očekivati bolji povratak. Ipak, raduje me to što su svi istaknuli da više nema sukoba i sigurnosnih problema. S druge strane i Hrvati doseljenici koji su došli iz BiH imali su svoju tešku sudbinu i mislim da je sada prijelomni trenutak da se započne s kvalitetnim programima za koje i nije presudno veće ulaganje koliko dobra volja. Treba reći da su se i jedni i drugi požalili na lokalnu vlast - rekao je predsjednik Josipović koji se interesirao zašto Hrvatima kojima je država izgradila kuće nije omogućila pravne okvire da unatoč tome što deset godina od izgradnje ne mogu biti vlasnici tih objekata podignu kredite na imovinu za otvaranje obrta.

Upitan da komentira izjavu jedne doseljene Hrvatice iz BIH da se iz straha ne želi vratiti u BiH, Ivo Josipović je rekao da je svjestan da u BiH ima područja gdje je još uvijek ima problema s povratkom, ali da je za nedavnog posjeta dobio obećanja da će Hrvati u BiH moći ostvariti sva svoja građanska prava. Ivo Josipović je na molbu da komentira dojam jednoga srpskog povratnika koji je rekao da Ivo Josipović kao Tito radi na pomirenju te bratstvu i jedinstvu, rekao:

- Ako ima takav dojam zbog nastojanja za boljim odnosima i suradnjom, nemam ništa protiv, no molim vas nemojte mi sada stavljati naslov da se uspoređujem s Titom.

Komentara 11

SM
SMITSMIT
16:07 29.06.2010.

KURUZA PIONIR... izvidjač... Daj mali ostavku...i peči kolače..

OB
-obrisani-
19:22 29.06.2010.

Zanima me kada će Joca održati obećanje dato 22.06 da izjednači po pravima borce NOB-a i branitelje domovinskog rata, pa da i časni branitelji domovinskog rata riješe stambeno pitanje , riješe zaposlenja za obitelji kao njegovi ljubimci borci NOB-a i četnici koji su prešli \'45 u partizane .

DU
Deleted user
13:33 14.07.2010.

Srbenda sam velika i zivim u HR, i bas mi je cudno sto nikada ovih hrvatskih junacina sto prete preko interneta nisam sreo u HR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije