Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVORNICE NA BUBNJU

Još jedan pokušaj prodaje KGK i Korduna - cijene sve niže

kordun
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
17.03.2010.
u 16:24

Obje tvrtke su u stečaju od prošle godine - Kordun ide u prodaju deveti, a KGK sedmi put.

Za 26. ožujka oglašena je usmena javna dražba za nekretnine koje su u vlasništvu Korduna. Nakon što je rješenjem sutkinje Trgovačkog suda u Karlovcu Goranke Boljkovac od 4. veljače 2009. godine, a na prijedlog direktora Željka Mažurana, otvoren stečaj te karlovačke tvrtke, organizirano je čak osam pokušaja prodaje Kordunovih nekretnina.

Nema interesa

– Nažalost, dosad nismo imali niti jednog zainteresiranog. Razlog tome su još uvijek visoke cijene nekretnina koje su oglašene – tvrdi Vladimir Špehar, stečajni upravitelj Korduna.

  Na devetom ročištu za dražbu na prodaju se nude zgrade u Mihanovićevoj ulici. Riječ je o nekretninama koje se sastoje od hale Stihla, spojne građevine, nadstrešnica, upravne zgrade, alatnice, remonta, skladišta modela, stolarske radionice, garaža i drugih pomoćnih objekata. Njihove vrijednosti kreću se od 238.225 do čak 4,132.785 kuna.

U vrijeme uoči otvaranja stečaja, u siječnju prošle godine, Kordun d.d. bio je u neprekidnoj blokadi 1335 dana. Ukupne obaveze iznosile su 56,270.290 kuna, a utvrđen je gubitak veći od vrijednosti kapitala od čak 34,2 milijuna kuna.

Sedma prodaja

Na istom će sudu 25. ožujka biti održana sedma javna dražba za prodaju nekadašnje Karlovačke građevinsko-kemijske industrije.

– Početna cijena bit će 16,4 milijuna kuna – kazala je Jasna Brajdić, stečajna upraviteljica KGK, tvornice čija je vrijednost u travnju prošle godine, kada je ušla u stečaj, procijenjena na 24,5 milijuna kuna. Na neuspješnoj šestoj dražbi u veljači cijena tvornice pala je na 18,4 milijuna, a u sedmom će je pokušaju prodaje potencijalni vlasnik moći kupiti za dva milijuna kuna manje.

U Kemijskoj industriji, prvoj karlovačkoj tvornici koja je pogon preselila u Poslovni park u Logorište, sada radi 12 radnika koji proizvode dio kemijskog asortimana, a od prodaje im se isplaćuju plaće.

Tri dana prije zakazane javne dražbe bit će poznato ima li kupaca, jer svi koji žele sudjelovati u dražbi tri dana prije njezina održavanja moraju uplatiti pola milijuna kuna na račun Trgovačkog suda.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
max221
18:14 18.03.2010.

Možda navrati unuk od Šime Krasić. Miljenice kradezea i sdpea...i koja ni jednima ni drugima pored svih malverzacija nije ništa pronašla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije