Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika gospa

Jezerinac: Mutikaše žele izbaciti križeve i kršćanstvo iz Europe

jezerinac
Mladen Mandić/Večernji list
15.08.2011.
u 13:10

Europa se jedino može ujediniti bude li se prihvatio Isus Krist, kazao je u propovijedi mons. Juraj Jezerinac

Uz blagdan Velike gospe, danas je pred crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju misno slavlje predvodio vojni ordinarij u RH mons. Juraj Jezerinac. U svojoj propovijedi posebno se osvrnuo na progon crkve u totalitarnim režimima u 20. stoljeću - u fašizmu, nacizmu, socijalizmu, a posebice u komunizmu. Istakao je kako su se pod idealom petokrake i tobožnjeg bratstva i jedinstva, a pod patronatom učitelja Karla Marxa koji je tvrdio da je religija opijum za narod, u krvavom komunizmu progonila crkva i zanemarivao kršćanski odgoj i obitelj kao njezin temelj.

- Nema bratstva i jedinstva, ako ne znaš tko ti je otac, a tko majka, naglasio je Jezerinac te dodao da i današnji mediji svojim utjecajem pridonose neodgovornom životu, a zanemaruju teme vezane uz život u zdravim i čestitim obiteljima.

- Mnogi govore kako je crkva konzervativna, zatucana i nesposobna, no to govore oni koji ne prepoznaju znakove vjere i koji bježe od odgovornosti. Europa se jedino može ujediniti bude li se prihvatio Isus Krist. Neki mutikaše danas žele izbaciti križeve i kršćanstvo iz Europe. No, nema ujedinjene Europe ali ni ujedinjenog svijeta bez Isusa Krista i Marije, naglasio je u svojoj propovijedi u Tuhlju biskup Jezerinac.

Ključne riječi

Komentara 265

GR
gradjanski
14:44 15.08.2011.

Kakav Političar ovaj jezerinac! Čudi me da nije u Saboru.

RE
rea@
17:58 15.08.2011.

Njima i Velika gospa služi za politikarenje i politikanstvo. A od vjere ni \"v\".

Avatar ivica48
ivica48
08:44 16.08.2011.

ma jezdipizdac je sam mutikasa .Zivi kao bubreg u loju ,a prica sirotinji svast mozda mu i neko povjeruje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije