Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razumna odluka

Jadroplov ipak pristao financirati gradnju broda u Brodosplitu

brodosplit
Ivo Čagalj/PIXSELL
08.06.2011.
u 13:50

Škverani sada "lakše dišu", ali tvrde kako su tek na početku. Moraju se boriti za nove ugovore, za što više poslova

Nadzorni odbor splitskog Jadroplova kasno sinoć promijenio je mišljenje i odlučio da će ipak financirati gradnju broda koji će se graditi u Brodosplitu.

Prije dva dana NO je odlučio da će brod platiti tek kad se isporuči. To je jako iznenadilo upravu brodogradilišta jer škver zbog nedostatka posla nema novca za financiranje gradnje broda čija je ugovorena cijena 35 milijuna američkih dolara.

– Napokon je donesena razumna odluka. Ovo se nije trebalo ni dogoditi jer i Brodosplit i Jadroplov su tvrtke u državnom vlasništvu. Nikad se nije radilo tako da se brod plati kad se isporuči. Vodile su se očito neke čudne političke igre "ispod banka". Međutim, tek smo na početku. Moramo se boriti za nove ugovore, za što više poslova. S jednim brodom Brodosplit se ne može "spasiti". Političari se moraju odmaknuti od ovih poslova, o njima mora isključivo govoriti struka – kazao je za Večernji list Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Kako će se na navozima škvera graditi brod za Jadroplov, iz Nezavisnog sindikata poručuju kako neće biti skupa radnika koji je bio najavljen za 16. lipnja i na kojem su očekivali ministra gospodarstva i članove uprave da im kažu što će biti s Brodosplitom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije