Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pučišća na nogama

Jadrankamen opet u štrajku zbog 28 otkaza i neisplate plaća

\'18.02.1011., Zagreb - Bruno Oresar,poduzetnik. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoić/Pixsell
12.12.2011.
u 14:35

Radnici u poduzeću Brune Orešara digli su se zbog zaštite svojih 28 kolega koji su tehnološki višak. Traže i zaostale plaće

Jadrankamen je u generalnom štrajku koji je počeo u ponedjeljak u 11 sati. Po riječima Tonča Drpića, povjerenika Nezavisnog sindikata Jadrankamena, štrajk neće prekinuti do ispunjenja zahtjeva, a to je odustajanje od otpuštanja 28 radnika i isplate zaostalih plaća.

– Kolektivni ugovor u Jadrankamenu se krši, plaće nam se ne isplaćuju, a uprava ne želi odustati od najavljenih otkaza – kaže Drpić koji zamjera predsjedniku uprave što je na dan početka generalnog štrajka otputovao u Zagreb. Sindikati traže smjenu stare i imenovanje nove uprave.

Inače, Državno odvjetništvo istražuje poslovanje Jadrankamena kao i ostalih tvrtki u vlasništvu Brune Orešara.

 

Ključne riječi

Komentara 2

AA
aaaaaaaaaaaa
01:21 13.12.2011.

Ne kuzim sljakere koji dolaze na posao a poslodavac ne isplacuje place?? Ok jedna ali, dvije, tri itd, to stvarno moze samo netko skroz munjen. Hebate mozak ako se zaposljavas sa namjerom da na istom radnom mjestu docekas penziju. Opustis se, ne ulazes vise u sebe, pa malo bolovanje, pa godisnji, pa malo fusa, pa koja krivina i onda gle, nakon 15-20 godina spavanja zatekne te secaj! Uf, bas sam mislio tucat kamen jos koju godinu. Fazit; Svatko je krojac svoje sudbine.

VI
Vito
08:13 13.12.2011.

Jadrankamen opet u štrajku zbog 28 otkaza i neisplate plaća Evo nešto za ljubitelje klasične glazbe - \"Orešar\" je naprogramu HNK u Zagrebu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije